Altcoin HaberleriHaberler

Mini Altcoin Sezonunda Ripple (XRP) Neden Artmıyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son birkaç haftadır kripto para piyasasında genel bir yükseliş hakim. Analistlerin Mini Altcoin Sezonu olarak tanımladığı bu dönemde kripto kralı Bitcoin‘in 50.000 doları aşması ile birlikte pek oldukça kripto para birimi piyasadaki bu yükselişten nasibini aldı. Ancak Ripple’ın XRP’si  gözle görülür bir artış yaşayamadı. Peki XRP niçin yükselmiyor? Gelin bu probleminin cevabına hep birlikte bakalım.

Ripple (XRP) Neden Yükselmiyor?

Ripple’ın mahalli kripto para birimi XRP’de doyurucu bir artış yaşanmamasının, ABD Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Ripple arasındaki derhal derhal sonuçlanmayan davanın oranı oldukça büyük.

Ripple ile SEC içinde bir süredir devam eden dava sebebi ile yatırımcılar XRP’ye yatırım yapmakta çekinceli davranıyor. SEC tarafınca menkul bir varlık olmamakla suçlanan XRP, bu yönüyle yatırımcılarını en oldukça mağdur eden kripto para birimleri içinde başı çekiyor.

Öte taraftan XRP yatırımcıları Ripple tarafınca duyrulan büyük ortaklıklarla birlikte gözlerini XRP fiyatına çeviriyor olsa da meydana getirilen ortaklıklar XRP fiyatına oldukça fazla etki etmiyor. Öyle ki, bugüne dek meydana getirilen pek oldukça büyük ortaklık anlaşmasının XRP fiyatını pozitif yönde etkilememesinin sebebi şirketlerin aktarımları yapmak için XRP kullanmıyor olmaları olabilir.

Şirketler, RippleNet sistemini kullanırken işlem harcaması olarak XRP kullanmak zorunda olmamalarından ve bununla birlikte ağının izin verdiği Bitcoin şeklinde öteki kripto para birimlerini kullanabilme özgürlüklerinden dolayı bu tür büyük ortaklıklar XRP fiyatında herhangi bir fiyat artışına niçin olamıyor.

Bu yüzden her ne kadar büyük firmalar milyar dolarlık aktarımları Ripple ağı üstünden yapıyor olsa da komisyon olarak başka kripto paraları kullanabiliyor. Bu sebeple Ripple’ın yapmış olduğu her ortaklık aslen direkt XRP’nin kullanım oranını arttırmış olmuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ripple (XRP) Nedir? Ripple Avantajları Nelerdir?

Ripple (XRP) Güncel Durum Nedir?

Popüler altcoin uzun bir aranın arkasından geçtiğimiz haftalarda 1 dolar barajını geçti. Piyasadaki son düşüşle birlikte 0.52 dolarlara gerileyen XRP, piyasanın yönünü tekrardan yukarıya çevirmesi ile birlikte 11 Ağustos tarihinde 1 doları tekrardan aşmayı başardı.

Uzun bir süre 1 dolar için savaşım eden XRP, 1 dolar bandında seviyede destek bulduktan sonrasında yeni bir yükseliş trendi başlatarak son 3 ayın en yüksek seviyesi olan 1.33 dolara dokundu. Bununla birlikte fiyat bir düzeltme yapmış oldu ve tekrardan 1 dolara kadar geriledi.

Coinmarketcap-Ripple
Coinmarketcap-Ripple

Son 1 haftadır bu aralıkta sıkışıp kalan Ripple (XRP), 1.3 dolar seviyesi için mücadelesini sürdürmeye devam ediyor. İçeriğin kaleme alındığı an itibarıyla CoinMarketCap verilerine bakılırsa popüler kripto para birimi son 24 saatte %2,38’lik bir artış yaşadı ve fiyat şu anda 1,24 dolar bandında hareket ediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.