Bitcoin HaberleriHaberler

Hindistan, ABD ve Rusya’yı Geride Bıraktı: Kripto Kullanıcı Sayısında 100 Milyon’a Ulaştı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yakın tarihta TripleA  tarafından yayınlanan bir rapora göre, dünyada en fazla kripto kullanıcısına sahip ülkesi Hindistan görünüyor. Dünyanın en kalabalık ülkelerinden olan Hindistan’ı 2. sırada ki ABD Birleşik Devletleri , 3. sıra ile de Rusya takip ediyor.  Aynı zamanda küresel kripto para kullanıcılarının sayısı da 280 milyon kullanıcıyı aşmış durumda.

Hindistan, ABD ve Rusya’ya Açık Ara Fark Attı!

TripleA verileri, şu anda dünyanın en kalabalık ülkelerinden olan Hindistan’da 100 milyondan fazla kripto kullanıcısının olduğunu gösteriyor, ki bu sayı Hindistan nüfusunun neredeyse %8’ini oluşturuyor.  Hindistan,  şuan da sayısı bakımından, tüm dünyada en fazla kripto kullanıcısına sahip ülke konumunda. Hindistanı, ABD Birleşik Devletleri, 27,4 milyon kullanıcı ile takip ederken, 17,3 milyon kullanıcı sayısına sahip Rusya 3. sırada yer alıyor.

Kripto para birimlerinin küresel olarak benimsenmesi ve 2021 yılı itibariyle kurumsal yatırımcıların radarına girmesi, büyük seviyede kripto varlıklara olan ilginin artmasına neden oldu. Aynı zamanda koronavirüs pandemisinin ekonomik etkisiyle fiat para birimlerinin değer kaybetmesi, dünyada milyonlarca insanı enflasyondan korunmak amacıyla bu dijital varlıklara yatırım yapmaya yöneltti.

[ccpw id=”1937″]

Hindistan’da Yaygınlaşan Kripto Kullanımı

Veriler, Hindistan’da kripto para kullanımının gittikçe yaygınlaştığını gösteriyor. Borsa verilerine göre ülke, bilhassa pandemi sürecinde kripto para piyasasına yeni giriş meydana getiren büyük bir genç kesime sahip. Buna göre bazı çevreler, Hindistan Hükümetinin, kripto para ticaretini vergilendirmek istediğini ortaya koydu. Kabine, kripto para birimiyle ilgili bir yasa tasarısı almaya hazırlanırken, ülkenin vergi kurumlarının da dijital para birimi sektöründe gelir yaratan her faaliyetin vergilendirilmesini desteklediği bildirdi.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

[epic_post_sequence ]

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.