Altcoin HaberleriHaberler

Cumberland Analisti 2023’te Bu Altcoinleri İşaret Etti!

İflaslar ve fiyat düşüşleriyle dolu hareketli bir yıla rağmen Cumberland analisti Steven Goulden, 2023'te kripto para sektörüne hakim olacak 4 konuyu öne çıkararak bu altcoinlerin altını çizdi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

İflaslar ve fiyat düşüşleriyle dolu heyecan verici bir yıla rağmen, Kripto ticaret şirketi Cumberland’ın kıdemli araştırma analisti Steven Goulden, 2023’te kripto para piyasasını farklı kılacak 4 tema belirledi.

Kripto Para Piyasasında Öne Çıkacak Dört Konu

Goulden, 24 Aralık’ta Cumberland tarafından yayınlanan 14 sayfalık “Yılın İncelemesi” çalışmasında, 2023’te altı ila on iki ay boyunca kripto para piyasasını önemli ölçüde ilerletecek dört zorluk belirledi.

Rapora göre web3 uygulamaları ve oyunları son derece popüler hale geldi ve Bitcoin (BTC) ile Ether (ETH) artık bir ülkenin rezerv para birimleri olarak kabul ediliyor. Değiştirilemez jetonlar (NFT’ler) ayrıca bir markanın fikri mülkiyetini (IP) tokenize etmek için bir araç haline geldi. kaynak olarak daha sık kullanıldığı görülmektedir.

NFT’lerin Yükselişi

Şimdiye kadar NFT’lerin “çoğunlukla sanat işiyle sınırlı kaldığını” iddia eden Goulden’a göre, bir sonraki aşama, NFT’leri bir markanın fikri mülkiyetiyle birleştirmek olacak. Analiste göre, web3 dışındaki birçok işletme, fikri mülkiyetten para kazanmak ve müşteri katılımını artırmak için şimdiden NFT’leri kullanıyor. Bunlar arasında, kullanıcıların ısmarlama spor ayakkabı NFT’leri yapmasına olanak tanıyan Swoosh’u piyasaya süren Nike ve müşterileri için NFT’ler geliştirmek üzere Polygon ile çalışan Starbucks yer alıyor.

Bu işletmelerin web3 projelerini tartışmalarını dinlemekten, müşterileri ve destekçileri ile dijital etkileşimi kişisel deneyimlerinin yeni bir yönü olarak gördükleri açıktır. “Bireysel kullanıcılara NFT satmanın önemli ve yüksek marjlı gelir elde etme potansiyeline sahip olduğu sonucuna varıldı.

Bunun en iyi örneği, yalnızca dijitalleştirilmiş spor ayakkabılarından 200 milyon dolar gelir elde eden Nike’dir. Uzman, Polygon’dan MATIC’in, LookRare’den LOOK’un ve 0xmon’dan XMON’un bu pazara hakim olacağını tahmin ediyor. Cumberland analisti ayrıca, halihazırda firma bilançolarında listelenen yaklaşık 80 trilyon dolarlık maddi olmayan varlıklarla, NFT’lerin “fikri mülkiyeti tokenize etmek için başvurulacak çözüm” haline geleceğini belirtti.

Gerçek Dünyada Uygulamalar ve Platformlar

Goulden ayrıca, şimdiye kadar web2 tekellerini kırmanın “çok zor” olduğunu ve “gerçek dünya faydaları” sunacak web3 platformlarının benimsenmesinin 2023’te ivme kazanmaya başlayacağını da kabul etti:

Gerçek şu ki, bunun gibi işletmelerin yaratılması ve başlatılması zaman alıyor. Sonuç olarak, gerçek artışın muhtemelen 12+ ay içinde gerçekleşeceğini ve yaygın kullanıcı benimsemesinin muhtemelen 2-5 yıl içinde gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz.

Yolculuk paylaşımı uygulaması Teleport (PORT), Nesnelerin İnterneti protokolü Helium (HNT), GPU oluşturma hizmeti Render (RNDR), küresel haritalama projesi Hivemapper (HONEY) ve BT işe alım portalı Braintrust (BTRST) gerçek uygulamalardan bazılarıdır. -analistin kaydettiği avantajlar.

“Gerçek Oyuncular” Web3 Games ile Buluşacak

Analist ayrıca web tabanlı video oyunları pazarı hakkında oldukça iyimser, dünya çapında yaklaşık 200 milyonu “ciddi” olmak üzere üç milyar oyuncu olduğunu ve bunun toplamda 200 ila 300 milyar dolar değerinde bir pazara tekabül ettiğini belirtiyor. , ve söyledi:

[…] ancak bu oyuncular genellikle oyun içi öğelere sahip değildir ve bu oyun ekosistemleri üzerinde çok az etkileri vardır.

Analistin “sen olarak kazan” ilkesine olan inancına rağmen, bir “web3 oyununun yıldız olması” muhtemelen 2023 veya 2024’e kadar görülmeyecek çünkü birinci sınıf bir gişe rekorları kıran bir oyun oluşturmak yaklaşık 2-3 yıl sürüyor. Blockchain tabanlı oyunların oyun bileşenleri, geliştiriciler için önemli bir gelir sağlayacaktır. ayrıca dahil

ETH ve BTC’yi Rezerv Varlık Olarak  Olarak Kullanmak

Son olarak Goulden, özellikle ihracata bağımlı ülkeler için BTC ve ETH’nin bir rezerv varlık olarak potansiyel kullanımına dikkat edilmesini tavsiye etti. Analiste göre, ihracat ağırlıklı birkaç ülke, para birimlerini ABD doları karşısında güçlendirmek için rezervlerini ABD Hazine tahvilleri yerine kripto para birimlerinde tutmaya karar verebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.