Haberler

Cosmos (ATOM) Ağında Müjdeli Haber!

Cosmos Ekosisteminden Osmosis, Kullanıcıların Bitcoin'i Cosmos ağına aktarabileceklerini açıkladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Cosmos Ekosisteminden Osmosis, Kullanıcıların Bitcoin‘i Cosmos ağına aktarabileceklerini açıkladı.İstanbul’da gerçekleştirilen Cosmoverse 2023 etkinliğinde Cosmos ekosisteminde bulunan popüler DeFi projesi Osmosis, büyük bir duyuru yaparak Bitcoin’in artık Cosmos ağında kullanılabileceğini duyurdu. Bu duyuru, Cosmos topluluğunda büyük bir heyecan yaratırken, kullanıcıların Bitcoin’i Cosmos ağına aktarabilecek olmaları, ekosisteme yeni bir ivme kazandıracak gibi görünüyor.

Osmosis’in Nomic köprüsü aracılığıyla kullanıcılar, ellerindeki Bitcoin’leri Cosmos ağına aktarabilecekler. Bu aktarımın ardından, kullanıcılara BTC ile tam uyumlu olan Nomic Bitcoin (nBTC) verilecek. BTC ve nBTC, tamamen aynı değerde olacak ve kullanıcılar bu yeni token ile Cosmos ağında işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Cosmos ağı için yapılan bu dev hamle, ekosistemin gelişimi ve kullanıcı deneyimini iyileştirme çabalarını gösteriyor. Osmosis, geçtiğimiz günlerde Cosmoverse 2023 etkinliğinde duyurduğu bu hizmetle, Cosmos ağındaki kullanıcıların artık Bitcoin alıp satabileceklerini müjdeledi.

Cosmos

Nomic köprüsü ve BTC’nin birebir aynısı olan Nomic Bitcoin (nBTC) olarak sunulan bu hizmet, yüzde 1,5 işlem ücreti alacak. Bitcoin’ini Cosmos ağına geçirmek isteyen kullanıcılar, bu işlem karşılığında nBTC alacaklar. Bu nBTC’ler, Osmosis platformunda likidite sağlamak için kullanılacak.

Cosmos Ağına Bitcoin Müjdesi!

Osmosis’in kurucu ortağı Sunny Aggarwal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bitcoin’in bir DeFi ekosistemine derinden ihtiyacı var ve Cosmos’un da birincil değer deposu olarak hizmet edebilecek bir temel para varlığına ihtiyacı var. Nomic, Bitcoin merkezli Cosmos için uzun zamandır beklenen bu entegrasyonun gerçeğe dönüşmesine yardımcı olacak. “şeklide konuştu.

Nomic’in kurucusu Matt Bell de konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bell, Cosmos ekosisteminin artık BTC almanın kesintisiz ve güvenli yolundan mahrum kalmayacağını ifade etti. Bu gelişmeyle birlikte Cosmos ağında işlem yapmak isteyen Bitcoin sahipleri için yeni bir fırsat doğmuş oldu.

Osmosis ekibi, nBTC Interchain yükseltmesine yönelik çalışmalarına başlamış durumda. 27 Ekim tarihinde nBTC Interchain’in piyasaya sürülmesi planlanırken, köprünün aktif hale gelmesi ise 30 Ekim tarihine kadar gerçekleştirilecek. Bu tarihler, Cosmos topluluğu ve Bitcoin sahipleri tarafından heyecanla bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.