Bitcoin HaberleriAltcoin HaberleriHaberler

Terra’nın 3.5 Milyar Dolarlık Bitcoin Rezervinin Akıbeti Açıklandı!

Blockchain analitik firması Elliptic, Terra'nın 3.5 milyar dolarlık Bitcoin rezervinin akıbetini araştırmaya başladı. Peki Bitcoin rezervine ne oldu?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Blockchain analitik firması Elliptic, Terra’nın 3.5 milyar dolarlık Bitcoin rezervinin akıbetini araştırmaya başladı. Peki Bitcoin rezervine ne oldu?

Kripto piyasasının son zamanlarda gündemdeki en önemli sorunu Terra (LUNA) ve UST durumu oldu. Terra, yeni oluşturulan algoritmik sabit parasının UST’yi korumak için 3,5 milyar dolarlık Bitcoin rezervine sahip olduğunu açıklamıştı. Peki bu 3.5 milyar dolarlık Bitcoin rezervi nereye gitti?

Terra’nın Bitcoin Rezervi Nereye Gitti?

Terra Labs CEO’su Do Kwon, Twitter’da rezervlerin kullanımıyla ilgili belgelerin depegging etkinliği sırasında yayınlanacağını iddia etti. Blockchain analitik firması Elliptic’in kurucu ortağı ve baş bilimcisi Tom Robinson’a göre, Bitcoin’in bulunduğu yer ve nasıl kullanıldığı, UST‘ye maruz kalmaları nedeniyle kayıpları telafi etmeye çalışan yatırımcılar için kritik öneme sahip olacak.

Eliptic’e göre, Ocak ve Mart arasında LFG 3,5 milyar dolar aldı. Öte yandan, UST fiyatı 9 Mart’ta düşmeye başladı. Bu düşüşün ardından Terraform Lab, UST’yi dolar karşısında sabit tutmak için rezervinden Bitcoin harcayacağını açıkladı.

Terra’nın kurucu ortağı Do Kwon, fonların varlıkları sürdürmek için kullanılacağını açıkladıktan sonra, iki işlemde LFG cüzdanlarından yeni bir adrese 1,7 milyar dolar gönderildi.

Terra'Nın Bitcoin Rezervi Nereye Gitti?
Terra’Nın Bitcoin Rezervi Nereye Gitti?

Elliptic, yakın tarihli bir blog yazısındaa, LFG ile ilgili bir Bitcoin adresinden yeni bir adrese yaklaşık olarak 22.189 BTC’nin (yaklaşık 750 milyon $) gönderdiğini bildirdi. O akşamın ilerleyen saatlerinde, diğer LFG cüzdanları aynı adrese 30.000 BTC daha (o zamanlar yaklaşık 930 milyon dolar değerinde) gönderdi.

“Varlıkların Satılıp Satılmadığını Söylemek İmkansız”

Elliptic, 52.189 BTC’nin tamamının birden fazla Bitcoin işlemi aracılığıyla birkaç saat içinde ABD kripto piyasası Gemini’deki tek bir hesaba aktarıldığını iddia ediyor.

Ayrıca, 10 Mayıs saat 01:00 UTC’de, kalan tüm rezervler tek bir işlemle kripto para piyasası Binance’deki bir hesaba aktarıldı. Robinson’a göre, bu varlıkların satılıp satılmadığını veya daha sonra başka cüzdanlara aktarılıp aktarılmadığını söylemek imkansız.

Terra Bitcoin Akıbeti
Terra Bitcoin Akıbeti

Robinson‘un açıklamasının sonunda şu sözleri kullandı:

Nasıl kullanıldığına dair hiçbir fikrimiz yok. Satılabilir, borsalarda tutulabilir ve sonra tekrar geri çekilebilir veya barındırılmayan bir cüzdanda olabilir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.