HaberlerAltcoin HaberleriBitcoin HaberleriKripto Para Birimleri

ABD Kongre Üyesi Emmer, Stablecoin Merkezli Mevzuat Hazırlıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD kongre üyesi Emmer, stablecoin merkezli  mevzuat hazırlıyor. Stablecoin mevzuatı Temsilci Tom Emmer tarafından hazırlanmaktadır.

Önerilen tasarı, “temettü içeren stablecoinlerin” Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na kaydolmasına izin verecek.

Tanıma göre, “Stablecoin’in temelini oluşturan varlıkların yatırımından elde edilen gelirin tamamını veya bir kısmını stablecoin sahiplerine dağıtan bir stablecoin”. anlamına gelmektedir.

SEC, teklife göre bu tür paraların kontrolü ve gözden geçirilmesi için yeni kurallar tasarlamalı ve yayınlamalıdır.

The Block’a göre, temettülü stablecoinler için bile, yasanın bu versiyonu SEC izlemesi gerektirmiyor. Stablecoin sahiplerinin getirilerinin çoğunluğunu üçüncü taraf borç verme ve stake etme sitelerinin sağladığı göz önüne alındığında, bu önlemin tam olarak neyi kapsadığı belli değil.

Örneğin TerraUSD (UST) sahipleri, Terra’yı yöneten aynı ekip tarafından yönetilen Anchor’da %20 kazanabilir. Öte yandan, karlar token’lar aracılığıyla dağıtılmaz. Ampleforth (AMPL), hisse senedi bölünmesine benzer şekilde çalışan, ancak destekleyici varlıklara ihtiyaç duymadan çalışan başka bir algoritmik stablecoin’dir. Bununla birlikte, piyasa değerine göre en büyük stablecoin’lerin  bazıları önerilen kuraldan (USDT, USDC ve BUSD) muaf görünüyor.

Stablecoinlerin düzenlenmesi, son zamanlarda kripto odaklı mevzuat için öncelik listesinin en üstüne yükseldi. Biden yönetimindeki mali otoriteler, stablecoin ihracını banka benzeri kurumlarla sınırlamaya çalışıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.