Bitcoin HaberleriHaberler

Finlandiya El Koyduğu Bitcoin’leri Ukrayna’ya Bağışlıyor!

Finlandiya, suç gruplarından elde edilen Bitcoin'leri Rusya ile savaş halinde olan Ukrayna'ya bağışlamayı seçti. Raporlara göre Finlandiya, savaşın başlangıcında dünyanın her yerinden kripto para desteğini kabul etmeye başlayan Ukrayna'ya 77 milyon dolardan fazla Bitcoin bağışlayacak.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Finlandiya, suç gruplarından el konulan Bitcoin‘leri Ukrayna’ya bağışlamayı tercih etti. Finlandiya basınına göre, hükümet henüz ne kadar bağış yapacağını belirlemedi, ancak bunun 77 milyon dolar civarında olması bekleniyor.

Raporlara göre Finlandiya hükümeti tarafından Mart ayında bağış kararı alındı ​​ve konuyla ilgili yaklaşık 1,5 ay boyunca çok sayıda araştırma yapıldı. Finlandiye ayrıca gümrüklerde el konulan 1981 adet BTC’yi de Ukrayna’ya bağışlaması bekleniyor.

Finlandiya El Koyduğu Bitcoin'Leri Ukrayna’ya Bağışlıyor!
Finlandiya El Koyduğu Bitcoin’Leri Ukrayna’ya Bağışlıyor!

 

AB Sessiz Kaldı!

Bilindiği üzere Bitcoin’in Proof of Work (İş Kanıtı sistemi) mekanizmasına dayalı madencilik sisteminin, elektrik üretmek için fosil yakıtların kullanılması nedeniyle çevreye zararlı olduğu söyleniyor ve Avrupa Birliği bir süredir bu tür sistemleri kullanan kripto paraları yasaklamayı düşünüyor. .

Rusya-Ukrayna savaşıyla bağlantılı olarak Ukrayna’ya çok sayıda kripto para bağışı yapılması, bağışların büyük çoğunluğunu Bitcoin’in oluşturması AB yetkililerinin bu konuda sessiz kalmasına neden oldu.

Öte yandan, çoğunluğu Kuzey Amerika’da bulunan birkaç Bitcoin madencilik şirketi, madencilik için yenilenebilir enerji kullanmaya yeni başladı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.