Haberler

ABD Kongresi BlackRock ve MSCI’yi Mercek Altına Aldı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD Kongre Komitesi, dünya çapında büyük bir varlık yöneticisi olan BlackRock ve borsa endeksi sağlayıcısı MSCI’yi, Amerikan yatırımlarını, ABD hükümeti tarafından suçlanan Çinli firmalara yönlendirdikleri iddiasıyla soruşturma altına almaktadır. Bu durumda, Amerikan varlıklarının, Çin ordusunu güçlendiren ve insan hakları ihlallerine karıştığı iddia edilen şirketlere akmasını kolaylaştırdığı öne sürülmektedir.

B6583A70 C009 40F1 92Ef B509314C64Fb
Abd Kongresi Blackrock Ve Msci’yi Mercek Altına Aldı! 3

Kongre, BlackRock ve MSCI’yi Radarına Koydu

ABD Kongre Komitesi, Amerikan yatırımlarını Çinli şirketlere aktardığı iddia edilen varlık yönetim devi BlackRock ve borsa endeksi sağlayıcısı MSCI’yi sorgulamaktadır. İddialara göre, bu şirketler, ABD hükümetinin, Çin ordusunun güçlenmesine ve insan hakları ihlallerine katkıda bulunduğunu iddia ettiği Çinli firmalara yatırım yapmayı kolaylaştırmış olabilir.

Bu iddialar, ABD Temsilciler Meclisi’nin, Pazartesi günü BlackRock ve MSCI’ye gönderdiği soruşturma mektuplarına dayanmaktadır. Komitenin, kanun yapma yetkisi olmasa da bir mahkeme celbi yetkisi bulunmaktadır ve bu girişime iki partiden de destek verilmektedir.

Soruşturmanın amacı, Amerika’nın Çin’e yönelik politikalarıyla ilgili bilgi toplamaktır. Bu bilgi toplama süreci, Amerikan sermaye akışlarını da içermektedir. Komite, şirketlerin sadece belirli yasal faaliyetlerle sınırlı kalmaları durumunda, Amerikan halkının güvenlik veya insan hakları endişeleri nedeniyle belirlenen 60’tan fazla Çinli firmaya finansal destek sağlayabileceklerini belirtmiştir. Bu durum, soruşturmanın ana odak noktasıdır.

Cumhuriyetçi Temsilci Mike Gallagher ve Demokrat Temsilci Raja Krishnamoorthi tarafından imzalanan mektuplarda, Amerikan şirketlerinin Çinli kuruluşlara yönelttikleri “yoğun Amerikan sermayesi akışı” ve bunun sonucunda “zaten ciddi olan ulusal güvenlik tehdidinin daha da artması ve Amerikan değerlerine zarar verilmesi” vurgulanıyor. Ayrıca, BlackRock’un bu Çinli şirketlere 429 milyon doların üzerinde yatırım yaptığı belirtiliyor. BlackRock, geçtiğimiz aylarda yapılan Bitcoin ETF başvurusuyla da gündeme gelmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.