Altcoin HaberleriEthereum HaberleriHaberler

Bu DeFi Projeleri, Ethereum’un Liderliğini Elinden Alabilecek Mi?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

DeFi ekosistemi geliştikçe ve Ethereum ağında yoğunluklar sebebiyle problemler çıkmaya devam ettikçe değişik projeler dikkat çekiyor.

Bugüne kadar, Ethereum (ETH) blok zinciri ağı, geliştiricilerin merkezi olmayan finans (DeFi) uygulamaları oluşturması için en oldukça tercih edilen seçenek olarak faaliyetlerini sürdürdü ve bu durumun şu an için devam etmiş olduğu de görülüyor. Ancak Defi endüstrisi yavaş yavaş oldukça zincirli bir geleceğe doğru aşama kaydediyor.

DeFi ve Ethereum

Söz konusu platformda DeFi uygulamalarını barındırmaya gelince Ethereum’un aslan payına sahip olduğunu kolaylıkla ifade edebiliriz. Bununla birlikte günden güne artan DeFi ve NFT etkinliği, artan işlem ücretleri ve ağ tıkanıklığına sebep oluyor. Ayrıca bu durumun Ethereum 2.0’a tam geçiş yapılana kadar devam etmesinin de mümkün olduğu düşünülüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Ethereum Tabanlı Altcoinler Hangileridir?

On-chain veri sağlayıcı Glassnode, bir ekip Ethereum alternatifi DeFi katmanının ise bu aşamada dikkat çektiğini ifade ediyor. ETH’ye kıyasla, Solana (SOL), Cosmos (ATOM), Avalanche (AVAX) ve Terra (LUNA) benzer şekilde gelişmekte olan oyuncular mühim bir ilgi kazanmaya başladı. Ayrıca bahsi geçen projelerin kripto para birimleri de minimum %80’lik artışlar yaşadı.

Glassnode
Glassnode

Bunlara ek olarak bu DeFi token’larının artan fiyatlarıyla birlikte ağ etkinliği de eş zamanlı olarak arttı. DeFi oyuncusu Avalanche daha önce 180 milyon dolarlık likidite madenciliği teşvikleri deklare etti ve böylece kilitli toplam değerinde (TVL) büyük bir ralli de tetiklenmiş oldu.

Avalanche için TVL sıfırdan 1.8 milyar dolara sıçradı. Bu, yalnız yedi günde %620 benzer şekilde şaşırtıcı bir artışı işaret ediyor.

Projeler İle İlgili Gelişmeler

Proof-of-Stake Avalanche DeFi platformu en fazla doğrulayıcıya haiz bulunduğunu iddia ediyor. Yerel AVAX token’larına ödenen 180 milyon dolarlık teşvik, Avalanche ağında artan kullanımı ve geçişi tetikledi.

Solana da ilgi odağı olan bir başka Defi projesi oldu. Bugün Solana (SOL), ilk on kripto listesine girerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak bir doğrulayıcının Solana ağında çalıştırması için gereksinim duyulan donanım maliyetleri oldukça daha yüksek.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.