Bitcoin Haberleri

ABD’de Spot Bitcoin ETF Başvurularının Onayı Sonrası Düşüş Gerçekleşti

ABD'de spot Bitcoin ETF başvurularının Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) onayından geçmesinin ardından haber satışları gerçekleşti.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD’de spot Bitcoin ETF başvurularının Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) onayından geçmesinin ardından haber satışları gerçekleşti. Lider kripto para Bitcoin, geçtiğimiz hafta 49 bin doları görmesine rağmen büyük bir düşüş yaşayarak 41 bin 700 dolara kadar geri çekildi.

Bitcoin yatırımcıları, fiyatın nereye kadar düşeceğini sorgularken piyasa uzmanları da kendi görüşlerini paylaşmaya başladı. Markus Thielen yönetimindeki araştırma şirketi 10x Research, son yatırım raporunda BTC fiyatının 38 bin dolara kadar gerileyebileceğini belirtti.

Bitcoin Teknik Göstergeleri Düşüş Sinyali Veriyor

Bitcoin’in teknik göstergelerini inceleyen uzmanlar, Relatif Güç Endeksi (RSI) indikatörünün fiyat ile uyumsuz hareket ettiğine dikkat çekiyor. RSI endeksinin ters yönde hareket etmesi, yükselişin arkasında yeterince destek olmadığını ortaya koyuyor.

Btcusd 2024 01 15 13 17 40 1C887

10x Research’ün raporuna göre, Bitcoin fiyatı 34 bin dolardan 49 bin dolara yükseldiği dönemde RSI endeksi düşüş gösterdi. Bu durum, yükselişin gerçek bir temele dayanmadığını ve düzeltme ihtimalini güçlendirdi.

Bitcoin analizinin ardından ETF’ler hakkında konuşan Marcus Thielen, ihraççılar arasındaki komisyon farkının sonuçlarını değerlendirdi. Kripto uzmana göre, yatırımcılardan yüzde 1,5 komisyon talep eden Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), daha düşük komisyon oranlarına sahip olan BlackRock gibi ihraççılara karşı büyük kayıplar yaşayabilir.

Bu noktada, yatırımcıların komisyon oranlarını dikkate alarak ETF seçimlerini yapmaları önemlidir. Düşük komisyon oranları, yatırımcıların getirilerini artırabilir ve büyük kayıplardan koruyabilir.

“Grayscale’ın ana şirketi DCG ve kendisi hakkında bir çok olumsuz haber var. Bir zamanlar yüzde 50’ye yakın iskontoyla işlem gören GBTC fonunun yüksek komisyon ücretleri yatırımcıları diğer rakiplere yönlendirebilir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.