Haberler

Dolandırıcıların Hedefinde Kripto Paralar Yer Alıyor!

Avustralyalı kredi kartı dolandırıcıları, giderek daha popüler hale gelen kripto para birimlerine dikkat etmeye başladı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Dolandırıcıların hedefinde kripto paralar yer alıyor. Avustralyalı kredi kartı dolandırıcıları, giderek daha popüler hale gelen kripto para birimlerine dikkat etmeye başladı.

Blockchain ekosistemi, kötü niyetli kişilerin para çalma ve insanları aldatma girişimlerini gördü. Dolandırıcılar bu sefer yeni bir alana yelken açtı. Sydney Morning Herald’da yer alan bir habere göre kripto para sektöründe kayıp olduğu bildirilen para miktarı artıyor.

Dolandırıcılar Gözlerini Kartlardan Kripto Paralara Çevirdi

Anonim olmaları nedeniyle kripto para birimleri artık dolandırıcılar için tercih edilen ödeme yöntemi çünkü suçluları bulmak ve kayıp fonları geri almak daha zor. Kripto para kullanarak ödeme yapmak isteyen kullanıcılar biraz daha dikkatli olmalı.

Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu (ACCC), 2021’den itibaren bir ödeme şekli olarak yalnızca Bitcoin’i (BTC) içeren ve 84 milyon dolarlık zararla sonuçlanan bir dolandırıcılık vakasını kamuoyuna açıkladı. Sydney Morning Herald, bu kaybın 2020’de 27 milyon dolar ve 2019’da 19 milyon dolar olduğunu bildirdi. %100’ün üzerinde gözle görülür bir artış var.

Ek olarak, bu yılki tüm olaylar tüketiciler tarafından rapor edilmediğinden, bir ödeme şekli olarak kripto ile gerçek kayıpların önemli ölçüde daha yüksek olması bekleniyor.

Dolandırıcıların Hedefinde Kripto Paralar Yer Alıyor!

ACCC başkan yardımcısı Delia Rickard, 2021’de dolandırıcıların hızlı fiyat artışları nedeniyle kripto para birimlerini daha da karlı bir hedef olarak göreceğini söyledi. ACCC’ye göre tüketiciler kripto para dolandırıcılığına karşı hassas. Bu nedenle şüpheli yatırım tekliflerini değerlendirirken çok dikkatli olmalarını tavsiye etti.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.