Haberler

ABD’de Stake Gelirleri İçin Vergi Kararı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

ABD’nin vergi düzenleyici kuruluşu IRS, kripto stake hizmetlerinin vergiye tabi olduğunu belirtti.

IRS tarafından yapılan açıklamada, stake gelirlerinin alındıktan sonra vergilendirileceği ifade edildi. Kurum, daha önce madencilik gelirleriyle ilgili benzer bir karar almıştı. İç Gelir Servisi (IRS), kripto stake hizmetlerinin vergilendirilmesine yönelik kararını duyurdu. ABD vergi dairesi, vergi mükelleflerinden staking kazançlarını brüt gelir olarak beyan etmelerini isteyecek. Bu doğrultuda yatırımcılar, kripto stake gelirlerini aldıkları yıl itibariyle brüt gelir olarak beyan edecek. Karar, hem doğrudan kripto paralar hem de merkezi borsalardaki varlıklar için geçerli olacak.

Asd
Abd’de Stake Gelirleri İçin Vergi Kararı! 3

Kararda, metinde belirtildiği gibi, stake kazançlarının adil piyasa değeri yıllık gelire dahil edilmeli ve varlıklar alındığında belirlenmelidir.

Adil piyasa değeri, varlığın alındığı süre zarfındaki fiyat üzerinden belirlenir. IRS, önceden kripto madencilik kazançlarını hem gelir hem de sermaye kazancı vergisine tabi tutuyordu. Messari’nin kurucusu Ryan Selkis, IRS’nin kripto staking’e hisse senedi temettüleri gibi davrandığını ifade etti. IRS’nin bu kararı, ABD’de kripto düzenlemelerine yönelik baskıların arttığı bir dönemde gerçekleşti. Düzenleyici kurumlar, kripto stake hizmetlerini ve borsaları yasadışı menkul kıymet ticaretiyle suçluyordu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.