Haberler

ABD’li Bankalara Kripto Para Uyarısı Geldi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasının uzun bir süredir düşüş trendinde olması, finansal kurumları da harekete geçirdi. Küresel çapta artan enflasyon kripto paralarda sert düşüşlere yol açarken, geleneksel finans sisteminin kalesi olan bankalar, büyük kayıp riskiyle karşılaştı. Yükselen enflasyon ve SEC’in arttırdığı faiz oranları ABD ekonomisini olumsuz etkiledi. Oluşan belirsizlik ortamında ABD’li bankalara kripto paralarla ilgili dikkat çeken bir uyarı geldi. FDIC kurumunun yaptığı araştırmaya göre 2022 yılının 2. çeyreğinde bankalar büyük zarara uğradı.

Banka Gelirlerinde Net Düşüş

Abd Bankalar

FDIC, bankaların kayıplarına dikkat çekerek gelecek sene kripto paraların bankacılık sistemi üzerinde oluşturacağı riski gündeme taşıdı. Bu yüzden 5 temel politika hazırlayan kurum, kriptodaki gelişmelere göre geleneksel bankaların muhtemel zararını önlemeyi planlıyor. FDIC Başkan yardımcısı Martin J Gruenberg, bankaların kripto para işlemlerinde dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Ayı piyasasına rağmen, kurumsal ve bireysel yatırımcıların kripto paralara olan ilgisini gördüklerini ve bunu kabul ettiklerini belirten FDIC yöneticisi şunları söyledi: “Ancak bankaların kriptoya karşı dikkatli olmaları gerekiyor. Bu bağlamda FDIC, yürüttükleri kripto paralarla ilgili faaliyetlerin güvenli ve sağlam bir şekilde, mevcut yasa ve düzenlemelere uygun olarak yürütülebilecek ve izin verilebilir bankacılık faaliyetleri olmasını sağlamak için bankalarımızla birlikte çalışmaya devam edecek.” Kripto paraları riskli varlık olarak tanımlayan Gruenberg, ABD’li bankaları piyasadaki son çöküşün tekrar etme riskine hazırlıklı olmaya çağırdı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.