Haberler

Dev Kripto Şirketleri İngiltere’yi Hedefe Aldı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında belirsizlik devam ederken, sektörün önde gelen şirketleri yeni hamleleriyle gündem oluyor. İşlem hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance, Birleşik Krallık’taki faaliyetlerine odaklandı. Binance dışında sektörün önde gelen firmalarından Ripple (XRP) de İngiltere’deki faaliyetleri için yasal başvuru sürecini hızlandırdı. Konuyla ilgili kripto para basınına yansıyan habere göre Birleşik Krallık yasama organları Binance ve Ripple şirketlerinin Finansal Davranış Otoritesi’nden lisans talep ettiklerini belirtti.

Binance Yasal Düzenleme Talep Ediyor

Binance Kripto Odeme Bifinity

Dev kripto para borsası Binance’in Avrupa işlerinden sorumlu başkan yardımcısı Daniel Trinder, dikkat çeken açıklamalar yaptı. Hazine Seçim Komitesi’nde konuşan Trinder, borsanın İngiltere’deki düzenleyiciler ile masaya oturup görüşmelere resmen başladığını söyledi. Binance ile FCA son yıllarda pek çok toplantı yapsa da bir türlü ortak yol bulamaması ile dikkat çekiyor. Haziran 2021 tarihinde Birleşik Krallık’ta faaliyetlerde bulunmasına izin verilmeyen Binance borsası, bu dönemde epey sıkıntı yaşamıştı.

Ripple İngiltere’de Personel Alımı Yapıyor

Kripto para dünyasının tanınmış firmalarından Ripple (XRP), Birleşik Krallık’taki faaliyetlerine hız kazanırdı. Ripple Politika Başkanı Susan Friedman, ülkedeki iş ağını geliştirmek için bir lisans başvurusunda bulunmaya hazırlandıklarını duyurdu. Friedman ayrıca şirketin Birleşik Krallık’ta 60 kişiyi istihdam ettiğini söylerken şu ifadeleri kullandı: “Mevcut iş modelimiz Ripple’ın FCA’ya kayıtlı olmasını gerektirmiyor, ancak bu ülkedeki faaliyet alanımızı genişlettikçe, ki bunu yapmak istiyoruz, bu kayıtları ve izinleri arayacağız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.