Bitcoin Haberleri

Aktif Chivo Cüzdan Kullanıcısı, 3 Milyon Kişiyi Geçti!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Twitter’da yaptığı son paylaşımda Chivo cüzdanının 3 milyondan fazla etken kullanıcıya ulaştığını duyurdu. Chivo Cüzdan kulllanaların sayısı, ülke nüfusunun neredeyse yarısını oluşturuyor.

Chivo Cüzdan Kullanıcısı, 3 Milyon Kişiyi Geçti!

6,48 milyon sözü geçen El Salvador’da, vatandaşların neredeyse yarısı, Bitcoin‘in yasal para kabul edilmiş olduğu ay içinde Chivo cüzdanından 30’ar dolarlık BTC’sini aldı. Ardından Bitcoin fiyatı, ülkede yasal para olarak ilan edilmesini takip eden birkaç hafta içinde 52.600 dolar seviyelerinden sert bir düşüş kaydetti. Düşüşten sonrasında bir süre, 41.000-43.000 dolar arası fiyat seviyelerinden işlem gören lider kripto para, Ekim ayına güzel bir giriş yaparak tekrardan 48.000 dolar seviyelerine terfi etti. Bu süreç içinde küresel Bitcoin Hash oranı, belli bir miktar artış gösterdi.  Bu esnada El Salvador Hükümeti de, son alımını 45.700’den gerçekleştirdiğini söylediği suretiyle, kademeli olarak toplamda 700 BTC satın aldı.

[epic_element_newsticker newsticker_title=”” newsticker_icon=”fa-bullhorn” enable_autoplay=”true” autoplay_delay=”1000″ newsticker_background=”#0a0a0a” newsticker_text_color=”#dd9933″ number_post=”1″ unique_content=”unique1″ include_post=”3842″ scheme=”alt”]

200 Adet Bitcoin ATM’si Kuruldu

Ülke, şu anda yapmış olduğu alımlarda kârda olsa da, Bukele’nin Bitcoin’i uzun vadeli elinde tutup, madenciliği teşvik ederek, BTC’yi halka açık olarak biriki tutan tek ülke olması, Nayib Bukele için daha önemli bir kriter. Bunun yanı sıra El Salvador Hükümeti, bir tek 4 ay içinde ülkede 200 tane Bitcoin ATM‘si kurdu.

Dünyanın birçok ülkesinden finans aktörü ve ekonomist, bu kararların ileride ülke ekonomisine ne yönde etki edeceğini görmek amacıyla, El Salvador’u gözlem altına almış durumda. Milyonlarca insan, bu deneyin nasıl sonuçlanacağını merak ediyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.