Altcoin Haberleri

Arjantin’de kaçak kripto para madencilerine 70 operasyon düzenlendi, yüklü miktarda para ele geçirildi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası 2021 genelinde muazzam büyümeler kaydetti ve kripto paraların sınırları çok geniş çevrelere ulaştı. Bu büyüme ile birlikte kripto paralar ana akımda daha fazla yer edinse de kripto para ekosisteminde dolandırıcılık, hırsızlık ve diğer birçok yasadışı eylem sayısı da artış gösterdi. Dünyanın birçok noktasında kripto para odaklı yasadışı faaliyetlere karşı önlemler artarken, bu kez de bir operasyon Arjantin’de gerçekleştirildi. Arjantin Ulusal Vergi Dairesi (AFIP) öncülüğünde yürütülen operasyonlarda, yasadışı şekilde kripto para madenciliği yaptığı tespit edilen 40 kişi tutuklandı.

EŞ ZAMANLI 70 OPERASYON

Buenos Aires

Arjantin Vergi Dairesi’nin Buenos Aires eyalet yetkilileri ile birlikte sürdürdüğü operasyonun sonucunda, yasadışı şekilde kripto para madenciliği yaptığı düşünülen şahıslara eş zamanlı 70 operasyon düzenlendi. Söz konusu operasyonlarda 40 kişi gözaltına alındı. Buenos Aires şehrinin yaklaşık 20 kilometre güneydoğusunda yer alan Quilmes bölgesinde daha yoğun şekilde gerçekleştirilen baskınlarda çok sayıda bilgisayar, hafıza karı, yüzlerce telefon, SIM kartları, yazıcılar, ateşli silahlar ve yüklü miktarlarda para ele geçirildi.

ARJANTİN’DE KRİPTO PARA MADENCİLİĞİ SUÇ DEĞİL

Yerel basına yansıyan iddialara göre Quimes bölgesindeki yasadışı madencilik organizasyonu, yüksek miktarlarda kaçak elektrik trafiği sonucunda fark edildi. Temmuz ayında hızlandırılan operasyonlar sonuçlandı ancak Arjantin kanunlarına göre henüz kripto para madenciliği suç kapsamında sayılmıyor. Bu nedenle tutuklanan 40 kişi adına şimdi nasıl bir karar alınacağı merak ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.