Bitcoin HaberleriHaberler

Çin Merkez Bankasından Ağır Kripto Para Kararı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası, Çin yasak haberlerinin ardından resmen kızıla büründü. Lider kripto para birimi Bitcoin 40.000 dolarlık fiyat bandına gerilerken altcoin’lerde kayıplar artıyor. Çin’in hamlesi bölgede etkin olan Huobi, OKEx ve Binance gibi borsaları direkt ilgilendiriyor.

Çin Merkez Bankasından Kripto Paralar Kararı!

Çin Merkez Bankası, bir grup bakanlık, finansal düzenleyiciler ve ulusal mahkemelerle birlikte kripto konusunda katı bir duruş sergileyen ortak bir bildiri yayınladı.

Çin’in daha sert önlemleri, artık kriptoyla ilgili tüm hizmetleri hedefliyor. İnsanların fiat para birimlerini kripto varlıklara dönüştürmesine müsaade eden herhangi bir platform yasa dışı etkinlik elde eden kurum olarak değerlendirilecek. Hem Huobi hem de OKEx, Çin’de güçlü operasyonlar yürüten platformlardır. Yıllar önce ülkede faaliyete başlamış olan bu dev kripto para borsaları, Çin yasağından büyük darbe aldı.

Yayınlanan bildiri sonrasında kripto piyasası çakıldı. Bitcoin (BTC) bir saat içinde %7 düşerek 40.000 dolar seviyelerini görürken, En büyük altcoin Ethereum (ETH) %7’den fazla değerkaybederek 2.900 doların altına indi. Diğer büyük altcoinler %6-%9 düştü.

Çin Merkezli Huobi Token ve OKB Token Ağır Darbe Aldı

CoinGecko verilerine nazaran Huobi Token (HT) %23 düşüşle 9 dolara kadar geriledi. Bununla birlikte OKEx platformunun mahalli kripto para birimi OKB Token (OKB), %20’nin üstünde gerileme ile 13 dolara düşüş kaydetti. CoinGecko’dan elde edilmiş verilerde son 24 saat içinde en büyük yüzdeyle düşüşe haiz ilk iki token konumunda HT ve OKB yer ediniyor.

Çin’in Kripto Para Yasakları İlk Değil!

Kripto topluluğu Çin yasaklarına alışmış bir halde gelişimleri takip etti. Çin yasakları, piyasanın eleştiri bir dönemeçte olduğu dönemlerde gündeme gelmesiyle biliniyor. BTC‘nin eleştiri direnç noktası 45.000 doları kontrol etmiş olduğu anda gelen negatif haber, piyasada FUD’a yol açarak düşüşü tetikledi.

Bitcoin balinaları 40.000 dolarlık seviyeyi alım fırsatı olarak değerlendirerek çantalarını doldurdu. Balinalar yüklü alımlarla dipten alım fırsatı olarak mevcut periyodu değerlendirdi.

 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.