HaberlerBitcoin Haberleri

Analistler Bitcoin’in Toparlanmasını Değerlendiriyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Analistler Bitcoin’in Toparlanmasını Değerlendiriyor. On-chain analistler, Bitcoin’in (BTC) mevcut toparlanmasının sağlıklı göründüğüne dikkat çekti. Bir önceki kaldıraçla karşılaştırıldığında, kaldıraç oranı düşük ve 50-60k aralığında güçlü bir şekilde destekleniyor.

Bitcoin’in 68.000 ABD Dolarının üzerindeki ve Ethereum’un (ETH) 4.800 ABD Dolarının üzerindeki mevcut toparlanması topluluğu heyecanlandırmış olsa da, On-chain üzerindeki sinyaller ve teknik analiz, fiyatın hala artabileceğini gösteriyor.

Tanınmış Bitcoin on-chain analisti Willy Woo, 50 bin ile 60 bin dolar bandında “büyük fiyat doğrulaması” olduğunu, ayrıca Bitcoin’in 1 trilyon dolarlık varlık sınıfı olarak konumunu “güçlendirdiğini” söyledi.

Tanınmış bir Bitcoin on-chain analisti olan Willy Woo, 50.000 ila 60.000 dolar aralığında bir “birincil fiyat doğrulaması” olduğunu ve bunun aynı zamanda Bitcoin’in 1 trilyon dolarlık varlık sınıfı olarak konumunu “güçlendirdiğini” belirtti.

Woo, “Bu bölgenin altına düştüğünün görülmesi zor” dedi.

Woo, 50.000 ABD Doları ila 60.000 ABD Doları aralığının gelecekteki düşüş trendleri için güçlü bir destek alanı olacağını öne sürse de, diğerleri bu piyasa rallisinin geçmişte olduğundan daha az kaldıraçla tetiklendiğine dikkat çekti.

Dijital varlık hedge fonu ARK36‘nın genel müdürü ve risk yöneticisi Mikkel Morch, tüm işaretlerin piyasanın daha yeni ısınmaya başladığını gösterdiğini söyledi.

Morch, Coinnewstr.com’a e-posta ile gönderdiği bir yorumda şunları söyledi:

“Özetlemek gerekirse borsa rezervleri tüm zamanların en düşük seviyesinde ve hala düşüş trendini sürdürüyor. Satın alınabilecek daha az Bitcoin var ve Bitcoin balınaları -büyük miktarlarda BTC tutan hesaplar- henüz büyük karlar almaya başlamadı, ki bu da fiyatların yükselmesini beklediklerini gösteriyor.”

Daha derin bir düzelmetinin gerçekleşebileceği konusunda uyardı, “ancak genel trendin güçlü ve sürdürülebilir bir rallinin gerçekleşme olasılığının arttığını gösterdiğini” belirtti.

BTC 260.415 dolara çıkabilir

Ayrıca Kraken, Bitcoin’in toparlanmasının mevcut sağlığına dikkat çekti. Borsa Pazartesi günkü raporunda, Bitcoin fiyatının şu anda 200 haftalık hareketli ortalamasından 3,8 kat daha yüksek olduğunu ve bu da uzun vadeli bir eğilimin gücünü ve yönünü belirlemek için popüler bir gösterge olduğunu belirtti. Bitcoin fiyatlarının geçmişteki zirvelerini değerlendiren bu gösterge, bir sonraki boğa piyasasının 10 ila 15 kat artabileceğini öngörüyor.

Rapora göre, Bitcoin’in üç ana zirvesindeki bu artış, fiyatın mevcut döngünün zirvesinde 173.610 ABD Doları ile 260.415 ABD Doları arasında olacağı anlamına geliyor.

Aynı zamanda, bazı kişilerin Bitcoin grafiğinde bir fincan sapının oluştuğuna dikkat çekmesi nedeniyle Salı günü fiyat artışı tahmini teknik analistleri heyecanlandırdı.

Kupa sapı deseni, uzun yıllardır hisse senedi yatırımcıları arasında popüler olan klasik bir grafik desenidir. Teorik olarak varlığın hedef fiyatı, bardağın altından sağ üst köşeye kadar olan mesafe ölçülerek hesaplanır.

Bu arada dijital varlık brokeri ve borsası BEQUANT‘ın Araştırma Başkanı Martha Reyes‘e göre BTC’nin bu hareketi artan taleple birlikte aylarca borsalardan ve piyasadan çıkışın gerçekleşmesinin sonucudur.

 

“Bu bir arz şokuna neden oldu. Yatırımcıların çoğunluğunu oluşturan uzun vadeli yatırımcıların önemli karlar elde ettiği noktadan çok uzaktayız, bu yüzden 100.000 dolar geliyor. Federal Rezerv’in müdahalesi nedeniyle trilyonlarca dolarlık kalıcı negatif Özel sigortanın gösterdiği gibi, getiriler pandemik tasarruflarda ve daha iyi fırsatlarda. Küresel büyüme beklentileri, özellikle ABD’de hisse senetleri ve dijital varlıkların iyi bir şekilde desteklenmeye devam edeceği anlamına geliyor.” Kripto ile bağlantılı listelenen hisse senetleri arasında yatırımcıların Bitcoin’e yatırım yapmaya istekli olduğunu görebiliyoruz.

Ancak bir stratejist, ABD borsasındaki ortalamanın altında işlem hacmi ve olası yayılma etkileri göz önüne alındığında, kısa vadede bir satış gerçekleşebileceği konusunda uyardı.

Bugün alım satım platformu LMAX‘in stratejisti Joel Kruger, “Bitcoin ve ethereum salı günü rekora koşmaya devam ediyor” diye yazarak, “hacimlerin 30 günlük ortalama hacimlerden biraz daha düşük olması, fiyata ihtiyatla yaklaşıldığını gösteriyor. Ayrıca ABD hisse senetlerindeki satışların kısa vadeli etkisi konusunda endişeliyim” diye ekledi.

LMAX ticaret platformu stratejisti Joel Kruger bugün yaptığı açıklamada, “Bitcoin ve Ethereum Salı günü rekor kırmaya devam etti. İşlem hacmi 30 günlük ortalama işlem hacminin biraz altında, bu da fiyatların temkinli yaklaştığını gösteriyor” dedi. Ayrıca ABD’de Borsa satışlarının kısa vadeli etkisi “Endişeliyim” diye ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.