Tüm HaberlerEditörden SeçmelerHaberler

İşte Dünyanın Kripto Para Dostu Bankaları!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasaları bildiğimiz gibi binlerce coin ve  Bitcoin liderliğinde bir yükseliyor bir düşüyor. Sert ve dalgalı fiyat hareketleri coşku oluştururken bilhassa blokzincir ve kripto para alanlarında meydana gelen ani gelişmelerden en fazlaca etkilenecek olan bankalar tarafında ise haberler birbirini takip ediyor.

Dünyanın en meşhur yatırım bankalarından Morgan Stanley, Grayscale fonu üstünden gerçekleştirdiği Bitcoin yatırımını tam 30 kat arttırdı! Banka 1,3 milyon dolar tutarında Bitcoin alımlarını yaklaşık 39 milyon dolara yükseltti.

Bu arada Filipinlerde 1,5 milyar dolar varlığı bulunan Union Bank, 2 milyonu aşkın dijital müşterisi için kripto para gizleme hizmeti sunmak amacıyla testlere başladı.

Geçen yıl Almanya’nın bir yasa tasarısı ile bankalara kripto para gizleme ve alım-satım hizmeti verme yetkisi tanıyacağı haberiyle  bankalar, kripto para hizmeti sunmak için çalışmalarını hızlandırdı. Bu faaliyetleri inceleyen “goodreturns.in” adlı web sitesi dünyanın kripto para dostu bankalarının sıralamasını yaptı. Listeye girebilen bankalar ve hizmetleri şu şekilde;

Kripto Para Dostu Bankalar

1-Wirex 

İngiltere’de faaliyetlerine başlayan Wirex, müşterilerinin kripto para satın almalarına ve trade (alım-satım) yapmalarına olanak tanıyor. Wirex’te hesap açanlar, dünya genelinde bir düzineden fazla ülkede kullanılabilen bir debit karta da sahip olabiliyor.

2-USAA 

USAA, son senelerde kripto  para borsası Coinbase‘e 150 milyon doların üstünde yatırım yaparak müşterilerinin ABD’nin en büyük kripto para borsası ile etkileşim kurmasını kolaylaştırdı. Müşteriler, USAA hesaplarını kullanarak Coinbase’de yer edinen kripto para cüzdanlarını takip edebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Güvenilir Kripto Para Borsası Nasıl Seçilir?

3-Barclay’s 

İngiiliz bankalarından Barclay’s, müşterilerinin güvenli bir ortamda kripto para işlemlerini gerçekleştirmelerine olanak tanıma amacıyla blokzincir teknolojisini erken dönemde uygulamaya başladı. Barclay’s müşterileri kredi ve banka kartlarıyla kripto para satın alabiliyor.

4-Ally Bank

Ally Bank geleneksel bankacılık ile kripto paraları bir arada kullanmak isteyen Amerikalı müşteriler için hususi olarak tasarlanmış. ABD yasalarına doğal olarak olan bankanın müşterileri,  Coinbase dahil dünyanın en büyük kripto para borsalarına erişim sağlayabiliyor. Kullanıcılar havale, banka kartı yada kredi kartlarıyla kriptopara satın alma imkanlarına haiz.

5-Simple Bank

ABD’denin Oregon Eyaleti’nde kurulan Simple Bank, son olarak teknolojileri kullanan bir Fintech girişimi. Bankada bulunan alan kişi fonları FDIC sigortası ile devlet korumasında. Simple Bank, bir ekip kripto para borsası ile ortaklık yapıyor. Böylece müşteriler direkt kripto para alım-satım işlemleri gerçekleştirebiliyor. Banka, Bitcoin, Ethereum, Ripple ve önde gelen diğer kripto paraları destekliyor..

6-Solarisbank

Samsung şeklinde devlere dijital bankacılık için çeşitli API’ler sağlamasıyla tanınan Almanya merkezli Solarisbank, fiat-kripto alım-satımında süratli çözümler sunuyor. Bankanın Lüksemburg merkezli kripto para borsası Bitstamp ile ortaklık var.

7-National Bank of Canada

Montreal merkezli  National Bank of Canada, ülkenin altıncı büyük bankası. ABD’de de 2.4 milyondan fazla müşterisi ve bunun yanında birkaç şirketi var. National Bank of Canada, kripto para şirketleriyle güçlü bir ilişki sürdürüyor.

8-Goldman Sachs 

Dünyaca bilinen bankacılık devlerinden Goldman Sachs, piyasadaki en kripto para dostu kurumlardan biri. Banka yöneticileri bu özelliğin rekabetin pozitif yanları sağladığını düşünüyor. Goldman Sachs, öteki bankaların aksine geride kalmadı ve şu anda kripto para traderlar ve yatırımcılar için en çekici kurumların başını çekiyor.

9-Revolut

İngiltere’de 2 milyondan fazla müşterisi olan Revolut bankası Avrupa vatanlarında de hizmet veriyor. Banka müşterileri, banka hesaplarını kripto para işlemleri yapmak için rahatça kullanabiliyor.

10-Change Bank

Change Bank, başta Bitcoin olmak suretiyle birçok kripto parada hizmet veriyor. Banka bilhassa Bitcoin‘i mümkün olan en iyi fiyatlarda satın alma, satma ve takas etme olanağı veriyor. Change Bank müşterilerinin yaptığı alışverişleri kredi kartıy ile yapmalarına da izin veriyor.

Sonbaharda bilhassa ABD’de kripto para alanında yasal mevzuat daha net hale getirilirse  müşterilerine daha fazla kripto varlık alım-satım ve saklama hizmeti vereceğini duyuracaktır. Bu tip ihtimaller içinde haberler, bankanın büyüklüğü oranında bilhassa Bitcoin fiyatına fazlaca pozitif etki yapabilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.