Editörden SeçmelerKripto Rehber

Yatırımcı ile Trader Arasındaki Farklar Nelerdir?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Bugün Coinotag olarak yatırımcılar ve trader’ler arasındaki farkı tartışacağız. Bu makaleyi aslında kendinizi ve amacınızı anlamanıza yardımcı olmak için yazdık. Önce, bu iki terimi anlayalım ve ayırt edelim. Yatırımcı olmak ve döviz ticareti yaparak fiyat farklılıklarından para kazanmak iki farklı şeydir. Temel olarak bahsetmek gerekirse; biri genellikle uzun vadeli (yatırım) ve diğeri kısa vadeli (ticaret) anlamına gelir. Tabii ki, bunu not etmek önemlidir. Sadece bir “yatırımcı” veya “trader” olmak zorunda değilsiniz. Yatırım yaptığınız bir menkul kıymet veya kısa vadede gördüğünüz bir fırsatta bir trader olabilir. Önemli olan, harekete geçtiğinizde, neden harekete geçtiğinizi biliyor musunuz? Detaylar için yazımıza geçelim.

Yatırımcı Ile Trader Arasındaki Farklar Nelerdir?

Yatırımcılık

Bir nevi ağaç dikmek gibi. Toprağa bir fidan diktiğinizde yarın ağaç olmasını bekleyemezsiniz. Zamana ihtiyacın vardır. Ağaçlar zaman alır. Elbette bu işi normal hayatta yaptığınız gibi doğa için yapmıyorsunuz. Ana hedefiniz bir şey elde etmektir. Yani ağaç sana meyve vermeli… ağacın sana meyve vermeyeceğini bilsen, onu diker miydin? Öyle düşünmüyorum. O zaman sana meyve getireceğinden emin olmalısın. Önce doğru tohumu almalı, sonra doğru yere ekmeli, sabırla o ağaç meyve verene kadar (dileğin gerçekleşene kadar) beklemelisin… Metaforun anlaşıldığını umuyoruz.

Gerçek hayat hakkında daha fazla konuşacak olursak. Yatırım yaptığınız menkul kıymetlere neden yatırım yapmak istediğinizi, hedeflerinizi ve ne zaman getiri elde edebileceğinizi belirlemeniz gerekir. Teknolojisi ile beğendiğiniz ve gelecekte başarılı olabileceğiniz bir proje buldunuz mu? çok güzel! Amacınız nedir? Ne kadar beklemeye hazırsın? İşler yolunda mı? Düzenli olarak sormanız ve sabırla kontrol etmeniz gerekir.

Bu uzun vadeli bir yol olduğu için elbette indirimler ve amortismanlar olacaktır. Ancak unutmayın, ürün garantiniz tehlikeye girmediği sürece sabırla hedefi bekliyor olacaksınız. Yine de, bir yatırım teminatı satın aldıktan sonra değer kaybı sizi tedirgin etmemeli, aksine mutlu etmelidir. Çünkü daha azına daha fazla yatırım yapma fırsatına sahip olacaksınız. Ama lütfen belirli bir strateji izleyin. Plansız olmak düşmanınızdır.

Yatırımcı Ile Trader Arasındaki Farklar Nelerdir?

 

Trade

Trade çok farklı bir ortam dostlarım. Ticaretten para kazanmak istiyorsanız, uzun vadeli projeler tutmamalısınız. Gördüğünüz gibi, ticaret kısa veya orta vadeli fiyat dalgalanmalarından kar elde etmektir – yine garantilidir. Bunu yaparken mutlaka güvendiğiniz bir kayaya sahip olmanız gerekmektedir. Bu genellikle teknik analizle olur, trader’le olmaz. Yatırımcı arkadaşlar tablolardan çok olayların temellerine odaklanmalıdır. Tabii grafik desteği olsa daha tatlı olurdu.

Aradaki fark, doğru destek alanında satın alınan bir emtia doğru direnç alanında satıldığında, sizin kârınızdır.

Sonuç olarak, piyasada işlem yaparken ne yaptığınızı ve amacınızı bilmeniz gerekir. Bir ticarete girdiğiniz menkul kıymetleri bir “yatırım” olarak görmemeye çalışın çünkü siz tam tersisiniz. Çünkü ikisi farklı şeylerdir. Hisseye yükseliş (veya düşüş) olacak şekilde girersiniz. Sadece takas etmek için girdiğiniz bir eşyanın uzun vadede yok olup olmayacağını asla bilemezsiniz. Ticaret yaparken, her zaman stop noktanızı belirleyin.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.