Bitcoin Haberleri

Arjantin’in Yeni Başkanı Bitcoin Ekibini Ağırlıyor!

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Arjantin'in yeni başkanı Javier Milei'ye destek olmak amacıyla Bitcoin ekibini Arjantin'e gönderme kararı aldı

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

El Salvador Başkanı Nayib Bukele, Arjantin’in yeni başkanı Javier Milei’ye destek olmak amacıyla Bitcoin ekibini Arjantin’e gönderme kararı aldı. Bukele’nin Bitcoin danışmanı Max Keiser, BTC girişimleri hakkında yeni başkan ile danışmak üzere bir ekibin Arjantin’e gitmeyi planladıklarını duyurdu. Keiser, Milei’nin aynı şekilde Bitcoin hakkında bilgi almak için El Salvador’a davet edileceğini belirtti. Bu diplomatik Bitcoin misyonuyla birlikte, ekip Arjantin’i ziyaret edecek ve kripto para konusunda işbirliği yapacak.

Arjantin'In Yeni Başkanı Bitcoin Ekibini Ağırlıyor!

Arjantin’in Bitcoin Dostu Yeni Başkanı Milei

Arjantin’in aşırı sağcı yeni başkanı Javier Milei, Bitcoin’i destekleyen açıklamalarıyla öne çıkmıştır. Elon Musk, Michael Saylor gibi kripto para dünyasının önde gelen isimleri, Milei’yi seçim zaferi dolayısıyla tebrik etmiştir. Kripto sektörü, Arjantin’in El Salvador gibi kripto para birimlerini destekleyen bir lider tarafından yönetilmesinin umut verici olduğunu düşünmektedir.

Milei, seçim kampanyası sırasında merkez bankasını açıkça eleştirmiş ve popülist vaatler sunmuştur. Yeni başkan, merkez bankasının kapatılması gerektiğini açıkladı. Bu açıklamalar, Arjantin hükümetinin Bitcoin ve diğer kripto para birimlerine olan ilgisini göstermektedir. Öte yandan, El Salvador, enflasyonla mücadele çerçevesinde Bitcoin’i yasal bir ödeme aracı olarak kabul etti.ç

Milei’nin Bitcoin yanlısı açıklamalar yapmasına rağmen, Arjantin’de Bitcoin’in ne şekilde kullanılacağı konusunda net bir yol haritası bulunmamaktaydı.. Arjantin Merkez Bankası’nın yıllık enflasyon tahmini yüzde 185’e ulaşmıştır ve ülke dünyanın en yüksek enflasyon oranına sahip ülkelerinden biridir. Bu durum, Arjantin halkının alternatif finansal çözümlere olan ihtiyacını artırmaktadır.

Milei’nin seçim zaferi, kripto para fiyatlarına olumlu yansımıştır. Bitcoin, geçtiğimiz günlerde 37,500 dolar sınırını aşmıştır. Max Keiser, Milei’nin zaferinin Bitcoin’in 40,000 dolar seviyesine doğru bir yolculuğu başlatacağını öngörmüştür.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.