Haberler

Arnavutluk’ta yakalanan Thodex’in firari kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iade duruşması ertelendi

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz yıl Nisan ayında binlerce vatandaşı dolandıran ve burgun yapan Thodex borsasının kurucusu Faruk Fatih Özer’in Türkiye’ye iade edilmesi ile ilgili yapılacak olan duruşma ertelendi. Hatırlanacağı üzere Interpol tarafından hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılan firarı kurucu Özer, Ağustos ayının sonlarında Arnavutluk’ta yakalanmıştı. Daha sonra Interpol Daire Başkanlığı, Özer’in Türkiye’ye iadesi için işlemleri başlatmıştı. Konuya ilişkin şimdi yeni bir gelişme yaşandı ve Özer’in Türkiye’ye iade süreci ile ilgili duruşmanın ertelendiği bildirildi.

DURUŞMANIN İKİNCİ OTURUMU 21 EKİM’DE GÖRÜLECEK

608E97F34E3Fe1069Cd588B9

Kırmızı bültenle aranan Thodex borsasının firari kurucusu Faruk Fatih Özer, 30 Ağustos’ta Arnavutluk’ta yakalandı. Elbasan Asliye Mahkemesi, Özer’in tutukluğunun devamına karar verdi ve süreç sonunda Özer’in Türkiye’ye iade edileceğini açıkladı. Elbasan Asliye Mahkemesi’nde Özer’in iadesi ile ilgili duruşmayı Elis Dine yönetti. Anadolu Ajansı’nın haberine göre duruşmanın ikinci oturumu 21 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek. Öte yandan davada savunma tarafının, dosyaları incelemek üzere ek süre talep ettiği de bildirildi.

NELER YAŞANMIŞTI?

Nisan 2021’de Thodex borsasında ilk olarak Dogecoin (DOGE) işlemleri bir süreliğine askıya alınmıştı. Borsa kullanıcılarına “rutin bakım” mesajı göndermişti ancak daha sonra kesinti şüphe uyandıracak sürelere kadar uzamıştı. Ardından borsa tamamen kapanmış ve binlerce yatırımcısını mağdur etmişti. Borsanın kurucusu Faruk Fatih Özer de vurgun yaptığı paralarla Arnavutluk’a kaçmıştı. Yakalanan Özer’in, aynı zamanda daha önceki yıllardan vergi kaçırmaya başlaması ile ilgili olarak “Vergi Usul Kanunu’na muhalefet” suçundan da davası bulunuyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.