Bitcoin Haberleri

Brezilya’da başkanlığa en yakın isimden kripto para açıklaması geldi: Düzenlenmesi gerekiyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto paraların yaygınlık kazanması ile birlikte politika yapıcılar da bu alanı bir propaganda aracı olarak değerlendirmeye başladı. Kripto paralara destek vererek bu konuda tavrını ortaya koyan siyasetçiler, özellikle seçim dönemlerinde bunu bir malzeme olarak kullanabiliyor. Ancak yine de kripto para toplulukları, bu tavrın sadece bir propaganda aracı olarak kullanılmasına bile olumlu yaklaşıyor. Zira bu propagandalar sayesinde kripto paraların tanınırlığı artıyor. Benzer bir durum bu kez de Brezilya’da yaşandı. Brezilya’da yapılan seçimlerde ilk turu kazanan cumhurbaşkanı adayı Lula, kripto paraların düzenlenmesi gerektiğini savundu.

BREZİLYA’DA GÜNDEM KRİPTOLAR

Brezilya Gundem Kripto

Brezilya şimdilerde seçim mesaisi geçiriyor. İlk turu sonuçlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İşçi Partisi kurucu üyesi Lula kazanan isim oldu. Brezilya’da birçok basın organında Lula’nın şimdiden seçimleri kazanan kişi olacağına ilişkin haberler gündeme gelirken, aday Lula kripto paralara değinen bir açıklamada bulundu. Lula, ülkede halihazırda merkez bankası tarafından yürütülen kripto para düzenleme çalışmalarını desteklediğini ifade etti.

KRİPTO PARALARIN “OLASI ZARARLARINI” ÖNLEMEK İSTİYOR”

Dijital varlık düzenlemelerine destek verdiğini açıklayan Lula, Brezilya Merkez Bankası’nın bu çalışmaları üstlenen kurum olmasını istedi ve sorumluluğu da merkez bankasına bıraktı. Öte yandan kripto paraların ülkeye verebileceği olası zararlar için bu alanın düzenlenmesini isteyen Lula, kripto varlıkların ulusal ekonomi üzerindeki etkilerini incelemek istediğini ifade etti. Brezilya’da hala tam anlamıyla yürürlüğe koyulmayan kripto para yasa tasarısı, şimdilerde yeni başkanı bekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.