Haberler

Avrupa Bankacılık Otoritesi Yeni Kripto Yönergesini Paylaştı!

AB bankacılık faaliyetlerini denetleyen Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA) kripto şirketlerinin terör finansmanı ve kara Para aklama faaliyetlerine karşı asıl mücadele edeceğini ortaya koyuyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

AB bankacılık faaliyetlerini denetleyen Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA) kripto şirketlerinin terör finansmanı ve kara Para aklama faaliyetlerine karşı asıl mücadele edeceğini ortaya koyuyor

EBA, kripto şirketlerinin terör finansmanı ve kara para aklama gibi finansal suçlarla mücadele etme yöntemlerini belirleyen bir yönerge yayınladı. Bu yönerge, kripto sektörünün suçlular tarafından kötüye kullanılmasını engellemek amacıyla tasarlandı.

EBA Yönergesinin Kapsamı Genişletiliyor

Avrupa Bankacılık Otoritesi (EBA), yayınladığı resmi basın duyurusunda, suçlulara karşı uygulanan taslağın kripto sektörünü de kapsayacak şekilde genişletildiğini belirtti. Bu genişleme, kripto hizmet sağlayıcılarının finansal suçlarla mücadelede daha etkin bir şekilde uyum sağlamasını hedefliyor.

“Kripto varlık hizmet sağlayıcıların risklerin farkında olmaları ve risk azaltıcı etkili önlemler almaları büyük önem taşıyor.”

Kripto para birimleri ve blockchain teknolojisi, son yıllarda giderek daha fazla popülerlik kazanmaktadır. Ancak, bu popülerlik beraberinde bazı riskleri de getirmektedir. Kripto şirketlerinin faaliyetlerini denetlemek ve finansal suçlarla mücadele etmek, EBA’nın temel hedefleri arasında yer alıyor.

Avrupa Birliği, geçtiğimiz yıl kripto piyasalarını düzenlemek amacıyla MiCA tasarısı ve fon transferlerini denetleyen yasaları kabul etti. Bu düzenlemeler, kripto şirketlerinin faaliyetlerini daha şeffaf hale getirmeyi ve finansal suçlara karşı daha güçlü bir şekilde mücadele etmeyi hedefliyor.

“Finans sektörünün karşılıklı bağımlılığını göz önüne aldığımızda, yeni yönerge kripto paralarla ilişkisi olan diğer kredi ve finans kurumlarına yönelik rehberliği de içeriyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.