HaberlerBitcoin Haberleri

Avrupa Birliği (AB),Kripto Paralar Hakkındaki Yasal Düzenlemelere Yeşil Işık Yaktı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Avrupa Birliği yetkilileri, kara para aklama (AML) yasaları çerçevesinde, Bitcoin ve kripto paraların düzenlenmesi konusunda adım atma kararı aldı.

Avrupa Birliği (AB), belirsiz kimliğe sahip kendi kendine saklama kripto para cüzdanları kullanılarak herhangi bir boyutta kripto para ödemesi yapmayı yasadışı kıldı.

Yeni kara para aklama yasaları, kıtanın her köşesine yayılmış geniş kapsamlı önlemler setinin sadece bir parçası

Image 29

Patrick Breyer’ın makalesinde belirtildiğine göre, 19 Mart’ta AB Parlamentosu’nun öncü komisyonunda çoğunlukla kabul edildi. Dr. Breyer, Deutsch Piraten Partisi’nin Avrupa Parlamentosu üyesi olmasının yanı sıra, bu onaya muhalefet eden liderlerden biriydi. Diğer karşı oy, Parlamento üyesi Gunnar Beck tarafından verildi ve bu oy Alternative Für Deutschland (AfD) partisini temsil ediyordu.

Yepyeni bir yasal düzenleme, özellikle nakit para ödemelerini ve anonim kripto para işlemlerini belirli bir sınıra çekmeyi amaçlamaktadır. Dikkat çekici bir şekilde, 10.000 Euro’dan fazla olan bütün nakit ödemeler ve 3.000 Euro’nun üzerindeki anonim nakit işlemler yasalara muhalefet olarak kabul edilecek.

Kripto paraların kullanımına yönelik yasaklar, özellikle hizmet sağlayıcılar tarafından işletilen ve barındırılan tanımlanamayan cüzdanlar için geçerli olacak. Bu yasak, mobil uygulamalar, masaüstü uygulamalar veya tarayıcılar üzerinden erişilen kendi kendine saklama cüzdanlarını da kapsayacak.

Dillon Eustace adlı İrlanda merkezli bir hukuk firmasına göre, yeni onaylanan AML paketi, yürürlüğe girdikten sonra üç yıl içinde uygulanacak. Firma, bu yasaların tamamen işlevsel hale gelmesini, standart uygulama zaman çizelgesinden önce beklemekte.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.