Haberler

Bitcoin Madenciliği Zorluğu Üst Üste Tüm Zamanların En Yüksek 3. Seviyesine Ulaştı

Bitcoin (BTC) madencilik zorluğu yeni bir sıçrama yaptı ve tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Madencilerin kar marjlarını daha da azaltan madencilik zorluğu (madencilik ödülleri için rekabet etmenin ne kadar zor olduğunun ölçüsü) %4,78 artarak neredeyse 27,97 T’ye ulaştı.

Bu, zorluğun 27 T seviyesine ilk kez inişi değil, neredeyse 28 T seviyesine ulaştığından bahsetmiyoruz bile…

Bu ATH serisinden önce, madencilik zorluğu geçen yıl Mayıs ayının ortasında 25.05 T ile en yüksek seviyesine ulaşmıştı ve hemen ardından sert bir düşüş yaşadı. Bu seviyeyi aşmak ve yeniden rekorlar kırmaya başlamak ise aylar sürdü.

Hashrate (ağın hesaplama gücü) de yükselişte ve kendi ATH’lerini geçti. İki hafta önceki zorluk seviyesinden bu yana, 7 günlük hareketli ortalama hash oranı %8 arttı.

Daha yüksek bir hash oranı, blok zincirinin işlemlerini doğrulayarak ağı güvence altına alan daha fazla madencinin göstergesidir.

Çin’de BTC ve kripto madenciliği yasağının ardından madencilerin hash gücü sadece birkaç ay içinde toparlandı ve şimdi ATH’lere ulaştı.

Bu, bazıları Çin’den taşınsa bile madencilerin sayısının arttığı anlamına geliyor. Kripto araştırma firması Delphi Digital’e göre bu artış, madencilerin sistemlerinin Çin’den diğer ülkelere göçünü bitirip tekrar çalışmaya başlamasının bir sonucu olabilir.

Bu arada, Bitcoin madenciliği karlılığı da, BTC’nin fiyatı o zamandan beri arttığı için önceki ayarlamadan bu yana %15’lik bir artış gördü. Ancak bu karlılık, madencilerin 2021 sonunda kazanabileceklerine kıyasla hala çok daha küçük.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.