HaberlerTüm Haberler

Avustralya’dan, Dolandırıcılığa Karşı Hamle!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son zamanlarda, Avustralya hükümeti sayıları hızla artan bitcoin dolandırıcılığına karşı harekete geçmeye başladı.

Avustralya hükümeti, 2022’de %162 artarak 221 milyon dolara çıkması beklenen kripto para dolandırıcılığıyla mücadele etmeye başladı. Avustralya hükümeti, yeterli risk açıklamalarıyla kripto para birimlerini ve kripto para girişimlerini destekliyor. “Çok aşamalı yaklaşımın” bir parçası olarak, piyasa düzenleyicisinin dijital varlıklar üzerinde çalışan ekibe yardımcı olduğunu söyledi.

631Ee87B17Aca90F78998Da6

Avustralya Hükümeti, Kripto Sektörüne Yoğunlaşıyor

Avustralya Mali İşler direktörü Jim Chalmers ve Mali Müşavir Yardımcısı Stephen Jones tarafından ortak bir bildiri yayınlandı. 2 Şubat tarihli açıklamalarında, kripto para birimi kullanıcılarını korumak için daha fazla önlem almayı planladıklarını belirttiler. Yetkililere göre “çok aşamalı yaklaşım”, kripto haritalamada reform yapmayı, yaptırımı artırmayı ve tüketiciler için yardım ve koruma sağlamayı içeriyor.

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC), dijital varlıklar birimini genişletecek ve büyük reformlardan biri olarak uygulamayı hızlandıracak. Chalmers ve Jones’a göre ASIC, müşterileri kripto para birimi endüstrisi ile ilgili riskler hakkında yeterince bilgilendirmeye çalışacak.

Hükümet, kripto para birimi endüstrisindeki dolandırıcılığı durdurmak için harekete geçmeye başladı. Ülkenin rekabet gözlemcisi Avustralya Rekabet ve Tüketici Komisyonu’na (ACC) yeni ekipman sunmaya hazırlanıyor. Yeni gadget, bir ACC gerçek zamanlı veri paylaşım platformu olarak tanımlanıyor.

Hazine yetkilileri, “Önceki hükümet kripto politikasıyla uğraştı, ancak tüketicileri korumak ve bu yeni ve gelişmekte olan varlık sınıfına rehberlik etmek için düzenleyici çerçevelerimizi geleceğe hazırlamak için asla zaman ayırmadı” dedi ve şunları sözlerine ekledi:

Tüketicilerin yeterince korunmasını ve gerçek inovasyonun gelişebilmesini sağlamak için hızlı ve metodik hareket ediyoruz.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.