Bitcoin Haberleri

Bitcoin ETF’lerin İlk Üç Günlük Performansı Belli Oldu!

Geçtiğimiz hafta ABD'de işleme başlayan Bitcoin ETF'ler, gösterdikleri performans ile dikkatleri üzerine çekti.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Geçtiğimiz hafta ABD’de işleme başlayan Bitcoin ETF’ler, gösterdikleri performans ile dikkatleri üzerine çekti. Grayscale, BlackRock ve Fidelity gibi şirketler, toplam hacmi 10 milyar doları aşan bir piyasa dominesi oluşturdu.

ETF analisti James Seyffart, bu veriyi X sosyal medya ağında (eski adıyla Twitter) paylaştı. Diğer bir deneyimli ETF analisti olan Eric Balchunas ise Bitcoin ETF’lerinin hızlı büyümesini, 2023’te başlatılan diğer ETF gruplarının işlem hacimleriyle karşılaştırdı. Yeni ETF’lerin toplam 450 milyon dolarlık hacim toplaması, Bitcoin ETF pazarının açık ara bir farkla öne geçmesini sağladı.

İşte Bitcoin Etf’lerin İlk Üç Günlük Performansı!

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) onayıyla Wall Street piyasaları üzerinden tüm dünyada işleme açılan ETF’ler, dijital varlıklara kurumsal ve bireysel yatırımcıların ilgisini çekti. Bu durum, Bitcoin’in giderek daha fazla kabul gördüğünün bir göstergesi olarak da değerlendirilebilir.

Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), daha önce BTCHaber’de duyurulduğu gibi, 5 milyar doları aşan toplam hacimle öncü konumda yer alıyor. Onu sırasıyla 1,995 milyar dolarlık iShares Bitcoin Trust (IBIT) ve 1,468 milyar dolarlık Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) izliyor.

Bu gelişmeler, Bitcoin ETF’lerinin kripto para piyasasında etkili bir rol oynayabileceğine işaret ediyor. Kurumsal yatırımcılar ve bireysel yatırımcılar, ETF’ler aracılığıyla Bitcoin’e daha kolay ve güvenli bir şekilde yatırım yapma imkanına sahip oluyorlar. Bu da Bitcoin’in benimsenmesini ve değerinin artmasını destekleyen faktörlerden biri olarak görülebilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.