Haberler

3AC Yöneticisinden FTX Borsasına Ağır Suçlama

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında büyük çöküşe neden olan FTX borsasının iflas etmesinin yankıları sürüyor. Kripto sektörünün en büyük yatırım kuruluşlarından Three Arrows Capital (3AC) yöneticisi FTX’in çöküşüne dair önemli açıklamalar yaptı. Hatırlanacağı üzere 3AC kripto yatırım firması, likidite eksikliği yüzünden geçtiğimiz Temmuz ayında iflas başvurusunda bulunmuştu. 3AC kurucu ortaklarından Kyle Davies, FTX borsasının amatörce yönetimi yüzünden kendi şirketlerinin zor duruma düştüğünü dile getirdi.

“FTX ve Alameda Yüzünden Battık”

Kyle Davies

Kyle Davies’in CNBC’ye verdiği röportaj, kripto para basınında geniş yankı buldu. Buna göre 3AC yöneticisi, Alameda Research ve FTX’in geçmişte kendi müşterilerine karşı ticaret yaptığını söyleyerek ağır suçlamalarda bulundu. Davies, şirketin bu yüzden borsadaki pek çok işleminde tasfiye olduğunu ve ciddi ekonomik zarara uğradığını iddia etti: “FTX ve Alameda farklı şirketler de olsa ortak hareket ettiler. Böyle bir durum kabul edilemez. Bir borsa ile tescilli şirket arasında keskin ayrımlar olmalı.”

Kurumsal Yatırımcılar Zora Girdi

En büyük üçüncü kripto para borsasıyken iflas eden FTX, kripto para sektöründe büyük bir kriz yarattı. Kripto para birimlerinin fiyatında ciddi düşüşün yaşandığı bu süreçte pek çok şirket iflas riski ile karşı karşıya geldi. 3AC kurucusu son röportajında FTX ve Alameda Research yöneticilerini elindeki gücü kötüye kullanarak piyasada manipülasyon yaptıklarını iddia etti. Bu suçlamalar karşısında FTX eski CEO’su Sam Bankman-Fried henüz bir açıklamada bulunmadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.