Bitcoin Haberleri

Balinalar Yarım Milyar Dolarlık Bitcoin’i Biriktirdi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Ekim ayının başından bu yana Bitcoin balinaları, yaklaşık 20 bin BTC (550 milyon dolar) biriktirdi. Kripto analisti ve veri uzmanı Ali Martinez’in verilerine göre, son 11 günde balinaların biriktirdiği BTC miktarı 550 milyon doları buldu.

Balinaların Ekim ayından beri biriktirdiği 20 bin BTC’nin nihai amacı henüz bilinmiyor. Ancak birçok kripto uzmanı, balinaların bu aktivitelerinin boğa piyasasının bir işareti olabileceğini düşünüyor.

Bitcoin (BTC), bu hafta başında 28 bin dolar direncini kırdıktan sonra yaklaşık yüzde 2 düşüş yaşadı. BTC, 27 bin dolar seviyelerinde seyretmesi, ayı piyasasının güçlenebileceği endişelerini artırdı. Ancak, bu veriler olası bir boğa piyasasının hazırlığını gösteriyor olabilir.

Ali Martinez’in Santiment verilerine dayandırdığı paylaşıma göre, balinaların Ekim ayındaki birikimleri ciddi bir artış gösterdi. Fiyat düşüşünden faydalanan balinalar, 20 bin BTC (550 milyon dolar) satın aldı.

BTC’nin düşüş trendine rağmen, dominans açısından liderliğini koruyor. BTC’nin dominans oranı yüzde 52 seviyesine yaklaştı.

Bunun yanı sıra kurumsal girişlerde de yoğunluk yaşanıyor. Dijital varlık ürünlerine (ETF’ler, ETP’ler vb.) 78 milyon dolarlık bir para girişi gerçekleşti. BTC’nin bu ürünlerdeki payı ise 43 milyon dolar oldu.

2024 yılında gerçekleşecek halving’e yaklaşırken analistler, BTC için dalgalanmalar bekliyor. Popüler kripto analisti Rekt Kapital, bir sonraki boğa piyasasından önce BTC’nin 20 bin dolara düşeceğini iddia ediyor.

Bu verilere dayanarak, BTC balinalarının biriktirdiği büyük miktardaki BTC’nin piyasada olumlu bir etki yaratabileceği düşünülüyor. Balinaların bu birikimi, piyasanın boğa hareketine geçiş yapabileceği şeklinde yorumlanabilir.

Ancak, kripto para piyasaları oldukça oynak olduğu için gelecekteki fiyat hareketleri her zaman belirsizdir. BTC’nin dalgalanmalarının yatırımcılar için riskler ve fırsatlar sunabileceği unutulmamalıdır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.