Bitcoin Haberleri

Bitcoin’in Lightning Network’ü 2 Yılda Yüzde Bin 200 Büyüdü!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Yalnızca bir Bitcoin (BTC) borsası olan River’ın derlediği verilere göre, Bitcoin’in Layer 2 ağı Lightning Network Ağustos ayında yaklaşık 6.6 milyon yönlendirilmiş işlemle iki yılda tahmini yüzde bin 212’lik bir büyüme kaydetti. Bu, Ağustos 2021’deki 503 bin yönlendirilmiş işleme kıyasla önemli bir sıçrama olduğunu gösteriyor.

Lightning Network’deki Çarpıcı Büyüme

River’ın araştırma analisti Sam Wouters’ın 10 Ekim’de yayımlanan rapora göre, bir transferi kolaylaştırmak için ikiden fazla düğümün kullanıldığı yönlendirilmiş işlemlerdeki sıçrama, Bitcoin’in fiyatındaki yüzde 44’lük düşüşe ve Bitcoin’in internette daha az aranıyor olmasına rağmen gerçekleşti.

Bu noktada, River’ın Lightning Network’teki yönlendirilmiş işlemler için verdiği 6.6 milyon rakamının bir alt sınır tahmini olduğunu belirtmek gerekiyor. Şirket ayrıca Ağustos 2021’deki 503 bin rakamını, eski adı Arcane Research olan K33 tarafından 2021’de yapılan bir çalışmadan alırken, özel Lightning Network işlemlerini veya yalnızca iki katılımcı arasındaki işlemleri değerlendirmeye almadı.

Ağustos 2023’te Lightning Network’te 78.2 milyon dolarlık işlem hacmine ulaşıldı ve bu rakam, Ağustos 2021’de K33 tarafından tespit edilen 12.1 milyon dolarlık rakama kıyasla yüzde 546’lık bir artışa işaret ediyor. Wouters, Lightning Network’ün şu anda Bitcoin’in zincir üzerindeki işlemlerinin en az yüzde 47’sine karşılık geldiğini belirterek, “İzlenmesi gereken ilginç bir ölçüt. Bu, Bitcoin’in daha fazla değişim aracı haline geldiğinin önemli bir göstergesi” dedi.

Bitcoin Btc Lightning Network

Ağutos 2023’te Lightning Network‘teki ortalama işlem büyüklüğü 44 bin 700 Satoshi veya 11,84 dolar civarındaydı. River, Eylül ayında Lightning Network’te 279 bin ile 1.1 milyon arasında aktif kullanıcı olduğunu tahmin ediyor. Şirket, işlemlerdeki büyümenin yüzde 27’sinin oyun, sosyal medya platformlarındaki bahşiş ve canlı yayın platformlarıyla ilişkilendirildiğini belirtiyor.

River, Ağustos 2023’te platformunda 308 bin işlemde Lightning Network’teki ödemelerin başarı oranının yüzde 99,7 olduğunu söyledi. Başarısız işlemler, transferi kolaylaştırmak için yeterli likiditeye sahip bir ödeme kanalı bulunamadığında ortaya çıkıyor.

Bununla birlikte, River’ın değerlendirmeye aldığı veri seti 2.5 milyon işlemden oluşuyor ve şirketin veri setindeki düğümler, ağdaki tüm kapasitenin yüzde 29’unu ve ödeme kanallarının yüzde 10’unu temsil ediyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.