Haberler

Belarus, Yasadışı Faaliyetleri Önlemek İçin Kripto Cüzdan Kaydı Oluşturacak

Belarus, kripto dostu bir ülke olmak isteyen ülkeler arasında fakat kripto yatırımcılarını potansiyel tehlikelerden korumak için kripto cüzdan kayıtları tutmak istiyor.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Belarus’taki siyasi güçler geliştikçe, hükümet kripto para birimlerinden tam olarak yararlanmaya çalışıyor. Bu, bakış açılarına bağlı olarak iyi veya kötü şekilde yorumlanabiliyor. Ancak Başkan Alexander Lukashenko’nun yakın tarihli bir kararnamesi, devletin kripto para birimi operasyonlarının teşviki ve kontrolündeki rolü hakkındaki tartışmaları yeniden başlatacak gibi görünüyor.

14 Şubat’ta Belarus Cumhurbaşkanı Alexander Lukashenko, “Sanal cüzdanların adreslerinin kaydı ve kripto para birimi cirosu ile ilgili özelliklerin kaydı hakkında 48 Sayılı Kararnameyi imzaladı. Belge, ülkede yasa dışı faaliyetler için kullanılan veya potansiyel olarak kullanılabilecek çeşitli kripto para cüzdanları hakkında bilgi depolamak için bir kayıt defteri oluşturulmasını içeriyor.

Bununla birlikte, belgenin genel çerçevesi aslında kripto dostudur ve potansiyel olarak tehlikeli cüzdanları kaydetmenin dışında, ülkenin düzenlemelerinin çoğu, güveniliir ve aktif bir kripto ekosisteminin oluşmasını desteklemektedir.

Belarus, Yerel Kripto Para Birimi Ekosistemini Kontrol Etmek İstiyor

Belarus Hükümeti’nden alınan resmi bir nota göre kararname, kripto para birimine sahip olanları, mülk kaybı veya dolandırıcılık gibi kripto para birimlerinin anonim doğasıyla ilişkili tehlikelerden korumayı amaçlıyor.

Ulusal kripto para düzenleyicisi Hi-Tech Park (HTP) ise bu tür faaliyetleri denetlemekten sorumlu olacak.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.