Haberler

Bitcoin Madencisi, BitRiver Grubu Büyük Yatırım Yapıyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Rusya ve Ukrayna arasındaki gerginlik nedeniyle yaptırımlara maruz kalan Rus Bitcoin madencisi BitRiver, bölgenin en büyük yapay zeka merkezi yatırımını gerçekleştiriyor.

Rus medyasında yer alan haberlere göre, BitRiver Group’un alt kuruluşu, 2024’ün üçüncü çeyreğinde Rusya’da enerji yoğun hesaplamalar yapma kapasitesine sahip en büyük veri merkezini inşa edecek. Endüstriyel Madencilik Derneği direktörü Sergey Bezdelov’un açıklamalarına göre, bu veri merkezi 100 megawatt kapasiteye sahip olacak.

Bezdelov’un verdiği bilgilere göre, BitRiver’ın planladığı tesis, Rusya’nın en büyük veri merkezleri arasında yer alacak. Şirket şu ana kadar projeye 15 milyon dolardan fazla yatırım yapmış durumda.

Rusya merkezli madencilik şirketi, 2022’nin Nisan ayında Rusya’ya uygulanan yaptırımlar kapsamında OFAC’ın listesine girmişti. ABD’li yetkililer, Rusya’nın kripto para madenciliği ile büyük gelirler elde ettiğini belirtmişti.

“Yapay zeka alanına artan ilgi, enerji-yoğun bilgi işleme ihtiyacının artmasına yol açıyor. Bu alandaki talep 2035 yılına kadar onlarca gigawatt’a ulaşabilir.”

Avrupa ve Asya arasında konumlanan Rusya, zengin enerji kaynakları ve soğuk iklimi sayesinde kripto madenciliği alanında önemli avantajlara sahip. Bu durum, ülkenin kripto para madenciliği sektöründe öne çıkmasını sağlıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.