Borsa HaberleriHaberler

Binance Borsasına Fransız Yatırımcılardan Dava Şoku!

Binance France ve ana şirketi Binance Holdings Limited, yanıltıcı iş uygulamaları ve dürüst olmayan şekilde gizleme nedeniyle dava edildi.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Binance France ve ana şirketi Binance Holdings Limited, yanıltıcı iş uygulamaları ve dürüst olmayan şekilde gizleme nedeniyle dava edildi.

Kripto para borsası Binance, dünyanın her yerinden eleştiri ve suçlamalar aldı. Dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası FTX’in iflas etmesi Binance’e avantaj sağladı. Günlük 15 milyar dolara yaklaşan işlem hacmiyle dikkat çeken borsa, bunu sürdürmek için uzun saatler harcıyor. Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Binance’in neden bir dolandırıcılık olduğunu açıkladı. Son olarak Binance France ve Binance Holdings Limited, bir grup Fransız yatırımcı tarafından dava edildi.

Fransız yatırımcılar, Binance Borsasına Dava Açıyor!

15 üyeli bir Fransız yatırım grubu, Binance’e manipülasyon ve gizli faaliyet nedeniyle dava açtı. Ana şirket Binance Holdings Limited ve borsanın Fransa bölümü, davanın ana hedefleri.

Davacılar, Binance’in bir lisans almadan önce kripto para birimi hizmetlerinin reklamını yaptığını iddia etti. Fransız yatırımcılar bunun kendi ülkelerindeki yasalara aykırı olduğunu iddia ediyor. Borsa, Mayıs 2022’de ülkenin mali gözlemcisinden bir lisans aldı.

Mahkeme davasının birincil odak noktası, Telegram kanalı Binance France’ın davranışıydı. Davacılar, Binance France Telegram kanalının sosyal medya etkinliğine pazarlama ve promosyonlarla katıldığını iddia ediyor. Ek olarak, şikayetçiler Terra sorununun kendilerine 2,4 milyon avroya mal olduğunu iddia ettiler.

İddialar, kripto para öğeleri için her zaman risk sorumluluk reddi beyanları içerdiğini ekleyen Binance France tarafından reddedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.