Editörden SeçmelerKripto Rehber

Market Yapısı Nedir? Market Yapısı Nasıl Anlaşılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Market yapısının ne olduğunu görelim, pazarın yönü ve pazar yapısının nasıl değiştiği hakkında önemli bilgiler sağlamaktadır.

Market Yapısı Nedir?

Market yapısı, yatırımcıya analiz ettiği yatırım ürününün yönü hakkında net bilgiler sağlayan analitik bir yöntemdir. Düşük kayıp oranı ile piyasa yapısındaki değişiklikler doğrultusunda açık pozisyonların zararla sonuçlanması düşüktür. Çünkü piyasanın hangi tarafının gittiğini bilerek piyasanın ters yönünde işlem yapılamaz. Örneğin, Market yapısı yukarı doğru değişirse pozisyon açıp kârla kapatma olasılığı çok düşüktür. Çünkü market yapısındaki yukarı yönlü bir değişiklik, piyasanın yükseleceğinin bir işaretidir. Yani bu durumda long işlem açmak daha mantıklı olacaktır.

Market Yapısı Nedir? Market Yapısı Nasıl Anlaşılır?

Market Yapısı Nasıl Anlaşılır ve Değişir

her yeni oluşturulan tepe, bir önceki tepe değerden daha düşüktür ve her yeni oluşturulan dip, bir önceki en dip değerden daha düşüktür. Bu durum Market yapısının düşüş trendinde olduğunu göstermektedir.

Düşüş trendindeki bir piyasa yapısının yukarı doğru hareket edebilmesi için fiyatın son dip seviyenin üzerinde olması gerekir. Ayrıca fiyatın oluşturduğu alt seviye de artış göstermelidir. Bu durumda düşüş trendinde olan bir market yapısı için “düşüş trendi biter ve yükseliş trendi başlar”. Açıklama mümkündür.

Bir yükseliş trendindeki maket yapısı, Yüksek tepeler ve yüksek diplerden oluşur. Mükemmel; her yeni oluşturulan dip bir öncekinden daha yüksektir ve yeni oluşturulan her çukur bir öncekinden daha yüksektir. Bu durum piyasa yapısının yükseliş trendinde olduğunu göstermektedir.

Yükselen bir trenddeki market yapısının aşağı doğru değişebilmesi için fiyatın son zirvenin altına düşmesi gerekir. Ayrıca fiyatın oluşturduğu zirvelerin de azalması gerekir. Bu durumda yükseliş trendinde olan bir piyasa yapısı için “yükseliş trendi biter ve düşüş trendi başlar”. Açıklaması mümkündür.

Bu nedenle, market yapısını analiz ederek incelenen ürünün yükseliş trendinde mi yoksa düşüş trendinde mi olduğunu anlamak kolaydır. Sonuç olarak, trend doğrultusunda başarılı işlemlerin sayısı artmış, bu da yatırımcıların dengesine ve psikolojisine olumlu etki yapmıştır. Bu nedenle, bir işleme girmeden önce bir piyasa yapısı analizi yapılmalı ve her ihtimale karşı zararı durdur emri etkinleştirilmelidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.