Haberler

Binance CEO’su Changpeng Zhao’dan, Dev Medya Şirketine Hakaret Davası!

Binance CEO'su Changpeng Zhao, Hong Kong Yüksek Mahkemesi'ne hakaret davası açtı.

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Binance CEO’su Changpeng Zhao’dan, dev medya şirketine hakaret davası. Hacim bakımından en büyük kripto para borsası Binance’in kurucusu CZ’ye önemli bir dava açıldı. Genellikle CZ olarak bilinen Binance CEO’su Changpeng Zhao, Hong Kong Yüksek Mahkemesi’ne bir hakaret davası açtı. dava neden açıldı? Kripto para piyasasındaki en tanınmış ismini bu kadar öfkelendiren ne oldu?

Binance CEO’sundan Hakaret Davası

En büyük bitcoin borsasının CEO’su tarafından 6 Temmuz’da yayınlanan Bloomberg Businessweek rapora atıfta bulunarak bir hakaret davası açıldı. Haberin kapağında ve bu konudaki haber yazılarında asılsız ve mesnetsiz iddiaların yer aldığını iddia etti. Changpeng Zhao kısa süre önce dava haberlerini Twitter hesabından duyurdu ve doğruladı.

CZ, Bloomberg Businessweek’in 250. sayısına dayanarak dava açtı. Changpeng Zhao’nun Ponzi Şeması, sayının kapağının yanıltıcı başlığıydı. 250. sayı ile Facebook ve Twitter’daki tweet’lerden de söz ediliyor. Sektörün en tanınmış isimlerinden CZ, açtığı davada Bloomberg’in güçlü ve önemli bir kanal olduğunu ve karalama haberlerin nefret yaydığını ve CZ’nin itibarını zedelediğini vurguladı.

Cz 1

 

Dava, Bloomberg’in hatalı raporunun bir sonucu olarak CZ’nin maruz kaldığı utanç ve sıkıntıyı da detaylandırdı.

Bloomberg ve Binance

Şikayet, işletmenin ilgili karalayıcı raporunun kaldırmasını ve resmi olarak CZ’den özür dilemesini talep ediyor.
Ayrıca, tazminatın ödenmesi için bir talep var. 2017 yılında kurulan kripto para borsası, son beş yılda önemli ölçüde gelişti. Geçtiğimiz günlerde borsa beşinci yıldönümünü kutladı. Borsa kısa süre önce en büyük bitcoin tutma açısından Coinbase’i geride bıraktı. Beşinci yıl nedeniyle Binance, 13 Bitcoin/Fiat döviz çiftinde işlem ücretini sıfırladığı birçok gün yaşadı.

İşletmeler personeli kesip hayatta kalmak için mücadele ederken bile Binance, kripto soğukluğu boyunca esnekliğini gösterdi. CZ’nin bu sahte hikayeyi neden bu kadar ciddiye alıp yasal işlem başlattığının bir başka açıklaması da Bloomberg tarafından keşfedilen BNB ihlalidir. BNB’nin değerinde düşüşe yol açan habere göre SEC, dava açmak için Binance Coin’i (BNB) araştırıyor. Olayın ardından CZ, henüz bir dava açılmadığını ve SEC ile hala temas halinde olduklarını iddia eden bir açıklama yaptı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.