Altcoin HaberleriHaberlerMetaverse Haberleri

Binance’tan Metaverse Coin’e Milyonlarca Dolarlık Yatırım!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Binance’tan Metaverse Coin’e Milyonlarca Dolarlık Yatırım! Piyasalar düşmeye başladığında, önde gelen kripto para borsası Binance, bu metaverse altcoine yatırım yaptı. Peki, yatırımın amacı tam olarak neydi? Ronin saldırısından sonra Sky Mavis 625 milyon dolar kaybetti. İşte Binance yatırımı ile Ronin saldırısı arasındaki bağlantı ve diğer tüm detaylar…

Binance Metaverse Yatırımı

Popüler play-to-earn oyunu Axie Infinity‘nin arkasındaki şirket olan Sky Mavis, 625 milyon dolarlık Ronin saldırısında para kaybeden kullanıcı fonlarını ödemek için Binance liderliğinde 150 milyon dolarlık fon topladı.

Tura risk sermayesi şirketleri a16z, Dialectic, Paradigm ve Accel de katıldı. Oyun şirketine göre, Sky Mavis ve Axie Infinity’nin bilançoları ve yeni turdan elde edilen paralar, etkilenen müşterilere geri ödeme yapmak için kullanılacak.

Binace, Metaverse Altcoine Yatırım Desteği Yaptı!
Binace, Metaverse Altcoine Yatırım Desteği Yaptı!

23 Mart’ta Sky Mavis, Ronin ağındaki doğrulayıcı düğümlerin ve Axie merkezi olmayan özerk organizasyonun (DAO) güvenliğinin ihlal edildiğini duyurdu. Saldırgan, iki işlem sırasında Ronin köprüsünden sahte para çekmek için güvenliği ihlal edilmiş özel anahtarlar kullandı ve toplam 173.600 Ethereum (ETH) ve 25.5 milyon USDC çaldı. Vitalik Buterin’in bu köprülerle ilgili uyarısı birkaç hafta önce yayınlandı. Buterin konuyla ilgili özel bir makale kaleme alarak köprü uygulamalarının tehlikelerle dolu olduğunu belirtti. Buterin’in mahallesi, birkaç hafta sonra kripto tarihinin en büyük hacklerinden birine sahne oldu.

Ronin saldırganı, Ronin ağının korunmasından sorumlu dokuz kimlik doğrulama anahtarından beşini alarak bu güvenlik açığından yararlanmayı başardı. Saldırgan, anahtarların çoğunu kontrol ederek kripto para birimini Ronin Köprüsü üzerinden kendisine taşıdı.

Changpeng Zhao Açıklaması

Binance CEO’su Changpeng Zhao, şirketin yatırımı ve ünlü P2E oyunu hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte bazı başlıklar: “Sky Mavis’in endüstri için çok fazla değer ve büyüme getireceğine kuvvetle inanıyoruz ve son olayı çözmek için çok çalıştıkları için onları desteklemenin gerekli olduğunu düşünüyoruz. Sky Mavis endüstrinin daha da büyük bir hale gelmesi için oldukça önemlidir”.

Binance ayrıca Çarşamba günü Ronin ağının para yatırma ve çekme işlemlerinin tamamen yetkilendirildiğini duyurdu.

Bu haftanın başlarında, bugüne kadarki en büyük kripto ihlallerinden birinin arkasındaki bilgisayar korsanının 2000 ETH’yi gizlilik aracı Tornado Cash’e kaydırdığı bildirildi. Karıştırıcılar olarak bilinen bu programlar, yaygın olarak suç gelirlerini aklamak için kullanılır. Bazı demokrasi savunucuları ise (siyasi baskı ve otoriterliğe maruz kalan) azınlıkların ve muhaliflerin mahremiyet gerektirdiğine ve bunu mikserlerin sağlayabileceğine inanıyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.