Haberler

Bir Vurgun Haberi Daha! Türk Kripto Para Borsasından Milyon Dolarlık Vurgun!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son yıllarda sıkça şahit olduğumuz ThodexVebitcoin ve Bitrota borsası vakalarına bir yenisi daha eklendiği iddia edildi. Medyada dolaşan iddialara göre türk kripto para borsası Smart Trade Coin kullanıcıları, hesaplarından para çekemediklerini belirttirek soluğu savcılıkta aldı.

Smart Trade Coin 2 Milyar Dolarlık Vurgun!

Türkiyedeki kripto para dolandırıcılığı olaylarının sayısı her geçen gün artıyor. Öyle ki bu kez dolandırıcılık olayı Türk kripto para borsası Smart Trade Coin’de gerçekleşti.

Dolandırıldıklarını iddia eden çok sayıda kullanıcı savcılığa suç duyurusunda bulundu. Mağdurların avukatlarından Adem Ay’ın savcılığa sunduğu suç duyurusu dilekçesinde, Smart Trade Coin ve şirketle bağlantılı 11 kişi hakkında, ‘bilişim sistemleri aracılığıyla Dolandırıcılık’, ‘nitelikli dolandırıcılık’, ‘yatırım tavsiyesi verme’ suçlarından dava açılması talep edildi.

Savcılığa verilen suç duyurusu dilekçesinde şüphelilerin yaptıkları yönlendirmelerle mağdurları zarara uğrattıkları belirtildi. Öte yandan dolandırıcıların insanları saadet zinciri, pramit yapı adı altında sisteme kayıt ettikleri ve üye yapılan her kişiden komisyon aldıkları, ayrıca üyelerin gelirlerinden her ay yüzde 5 komisyon kazandıkları iddia edildi.

İstanbul Adalet Sarayı önünde açıklamalarda bulunan mağdurların avukatı Adem Ay tarafından paylaşılan bilgilere göre dolandırıcılık olayının boyutunun 2 milyar dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: En Güvenilir Kripto Para Borsası Nasıl Seçilir?

Şirket Yurt Dışında Kurulmuş!

Avukat Adem Ay, açıklamalarının devamında kripto para borsasının Marshall Adaları’nda kurulmuş hayali bir posta kutusu olduğunu belirtti. Adem Ay, ek olarak şirketin web sitesinin ve reklamlarının hali hazırda aktif olduğunu dolayısıyla mağdurların sayısında artış yaşanabileceğine dikkat çekti.

Kullanıcılar hesaplarındaki bakiyenin gözüktüğünü ancak hesaplarından çekmek istediklerinde bu bakiyeleri çekemedikleri ve hesaplarının dondurulmuş olduğunu belirtiyor.

Ay, “Toplamda ortalama 2 milyar dolardan bahsediyoruz. Çok yüksek bir meblağ” diyerek “Thodex bugün gün yüzüne çıkmış ama Smart Trade Coin’in yaptığı şey ne yazık ki gün yüzüne çıkarılmamıştır,” ifadelerini kullandı.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.