Haberler

Sam Bankman-Fried Davasında Son Demler!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

FTX’in iflas eden kurucusu Sam Bankman-Fried hakkındaki dava sona yaklaşıyor. Son tanıkların dinlenmesinin ardından davanın 26 Ekim’de sonlandırılması bekleniyor. SBF’nin dolandırıcılıktan suçlu bulunması halinde 115 yıl hapis cezası alabileceği ifade ediliyor.

Sam Bankman-Fried Davasında Son Demler!

SBF Davası ve Son Gelişmeler

ABD’de büyük bir ilgiyle takip edilen davanın sonuna doğru geliniyor. FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried hakkındaki davada üç haftalık süreç içerisinde birçok tanık dinlendi. Savcılık makamının davayı 26 Ekim’de tamamlaması bekleniyor. Bu süreçte eski FTX çalışanları, müşteriler, yatırımcılar, hükümet yetkilileri ve kolluk kuvvetleri dahil olmak üzere toplamda 20 tanık ifade verdi.

Davanın merkezinde Sam Bankman-Fried’in bu kişileri kasıtlı olarak aldattığı iddia edildi. FTX ile Alameda Research arasında gerçekleşen 8 milyar dolarlık iflasın SBF tarafından gerçekleştirildiği iddiası ortaya atıldı. SBF’nin bu iddialara karşı ne yapacağı henüz netlik kazanmış değil. Ceza davalarında avukatlar savunma sunma zorunluluğuna sahip değiller.

FTX Davasında Sona Gelindi!

Dava sürecinde Sam Bankman-Fried’in avukatları Mark Cohen ve Christian Everdell’ın jüri üyelerine anlatı sunmada zorlandığı ifade edildi. Ayrıca avukatların eski en yakın arkadaşları Caroline Ellison, Nishad Singh, Adam Yedidia ve Gary Wang gibi isimlerin çapraz sorgusu sırasında önemli argümanları bile kaçırdığı iddia edildi.

Bir avukat, hükümetin başlattığı davalarda iddianame hazırlanma olasılığının yüzde 95 olduğunu belirtti. Ancak iddia edilen suçların kanıtlanma yükümlülüğünün savcılara ait olduğunu vurguladı. Geçtiğimiz hafta FTX’in eski mühendislik direktörü Singh, SBF’nin Alameda’dan aldığı kredilerle milyoner girişim yatırımları yapması için kendisine talimat verdiğini ifade etti. Singh, 75 yıl hapis cezası ile karşı karşıya olmasına rağmen fonların FTX müşterilerinin mevduatlarına bağlı olduğunu bilmediğini belirtti.

SBF’nin dolandırıcılık ve dolandırıcılık yapmak için komplo kurmaktan suçlu bulunması halinde 115 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.