Bitcoin Haberleri

Bitcoin adına İngiltere’den kritik gelişme! Merkez bankasının kararı Bitcoin’i nasıl etkiler?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Son aylarda makroekonomik koşullar nedeniyle ciddi darbeler alan lider kripto para birimi Bitcoin (BTC), İngiltere’den gelen kritik haberle heyecan uyandırdı. İngiltere Merkez Bankası (BoE), bankacılara niceliksel genişlemeye devam edeceğinin sinyallerini verdi ve ayrıca emeklilik fonlarındaki krizi önleme adına tahvil alımlarında devam edebileceğini ima etti. BoE, birkaç emeklilik fonu temerrüde düşme riski altında olduğu için, başlangıçta tahvil alımına müdahale etti. Yaşanan gelişmelerle birlikte sterlin dolar karşısında sert düştü ve yatırımcılar uzun bir aradan sonra uzun vadeli devlet tahvillerini de satmaya başladı.

BOE’DEN NİCELİKSEL GEVŞEME ADIMI

Boeden Niceliksel Gevseme Adimi

BoE, satışların çeşitli emeklilik fonlarını riske atması gerekçesi ile tahvilleri satın almak için niceliksel gevşeme yoluna geçti. İngiltere hükümeti planında geri adım attı ancak buna rağmen ekonomik krizin etkileri devam etti. İngiltere’de yükselen enflasyon göz önünde bulundurulduğunda, niceliksel genişlemeye yönelik atılan adım şaşırtıcı oldu. Ayrıca BoE bugün yaptığı açıklamada, niceliksel gevşemenin devam edebileceğine dair önemli bir sinyal de verdi.

BTC İÇİN NE İFADE EDİYOR?

Küresel finans piyasalarında görülen makroekonomik durum hisse senetlerini etkilemeye devam ediyor ve Bitcoin (BTC) borsa ile yüksek korelasyonda hareket ediyor. Bu nedenle de Bitcoin son aylarda majör merkez bankalarının kararlarından büyük oranda etkilenebiliyor. Merkez bankalarından gelen niceliksel sıkılaştırma piyasada satış dalgasını başlattı ve şimdi BoE’den niceliksel bir gevşeme hamlesinin gelmesi, Bitcoin adına olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.