Bitcoin Haberleri

Valkyrie Funds olumsuz rüzgarlara daha fazla dayanamadı: Bitcoin Bilanço ETF’i kaldırılıyor

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası 2022 genelinde halihazırda hiç de iyi günler geçirmiyordu. Son dönemlerde ise bu olumsuz rüzgarlar daha sert esmeye başladı. Zira peş peşe gelen hack saldırıları, bir diğer yandan dünyanın dört bir yanından kripto paralar üzerinde artan regülatör baskıları ve kripto varlıklar üzerindeki aşağı yönlü eğilim, piyasada işlerin gittikçe zorlaştığını gösteriyor. Bu olumsuz zemin, haliyle hem yatırımcıları hem de aracı kurumları etkilemeye devam ediyor. Bu etkinin sonuçlarından biri olarak Valkyrie Funds, “yetersiz rağbet” nedeniyle Bitcoin (BTC) Bilanço ETF’ni kapatacağını duyurdu.

BITCOIN BİLANÇO ETF’Sİ SONLANDIRILIYOR

Valkyrie Funds Bitcoin

Kripto paraların tanınırlığı her ne kadar artmaya devam etse de sektörü içinde piyasa durumu gereği yaşanan ivmelenmeler, büyük kayıpların yaşanmasına neden oluyor. Bu nedenle de birçoğu büyük ve kurumsallardan olan yatırımcıların çoğu, kripto para yatırımlarını ETF’ler üzerinden sürdürüyor. Ancak piyasa genelinde yaşanan düşüş, yatırımcıları da endişelendirmeye devam ettiğinden ETF’lere olan ilginin de azaldığı görülüyor. Bu ilgi azalmasının mağduru haline gelen Valkyrie Funds, Bitcoin Bilanço ETF’ini kapatacağını açıkladı.

NASDAQ’TAN DA ÇIKARILACAK

Valkyrie Funds tarafından kısa bir süre önce gelen açıklamada, Bitcoin için boğa odaklı bir yatırım aracı olan Bitcoin Bilanço ETF’nin (VBB) kaldırılacağı bildirildi. Açıklamada söz konusu fonun, Ekim ayı sonunda tamamen katılacağı ve daha sonrasında Aralık 2021’den bu yana işlem gördüğü Nasdaq borsasından da çıkarılacağı ifade edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.