Bitcoin Haberleri

Bitcoin ağında bir garip olay: Ağ 85 dakika boyunca blok üretemedi!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin’in (BTC) blok zinciri ağı kurulduğu ilk günden bu yana blok aralıklarını 10 dakikaya sabitlemek için aktif şekilde zorluk ayarlaması gerçekleştiriyor. Ancak bu zorluk seviyesi kimi zamanlarda dış etkenlerden dolayı operasyonları dengesizleşen madenciler nedeniyle dalgalı seyredebiliyor. Bu nedenle de doğal olarak madenciler bu dalgalanmalardan etkileniyor. Bu süreçte, son yaşanan durum ise fazlasıyla dikkat çekti. Zira Bitcoin ağı, 85 dakika boyunca blok üretmedi.

BTC AĞINDA 85 DAKİKA BLOK ÜRETİLEMEDİ

Btc Aginda 85 Dakika Blok Uretilemedi

Bitcoin ağındaki bloklar, ağın stabil kalmasını sağlamak için 10 dakikalık periyotlara ayrılmış halde. Bu ayarın uygulanabilmesi için de hash zorluğunun artırılması yöntemi kullanılıyor. Fakat kimi zamanlarda zorluk aşırı derecede artmamış olsa da sistemde uzun blok süreleri gözlenebiliyor. Pazartesi günü itibariyle de Bitcoin ağında tam olarak bu durum yaşandı ve ağda tam 85 dakika boyunca blok üretilemedi. Mempool verilerine göre blok çıkarılmadan 13 binden fazla işlem beklemeye alındı.

AĞDAKİ SORUNUNUN SEBEBİ BİLİNMİYOR

Kripto paralardaki ayı piyasası, artan hash rate gibi birçok faktörle madencilik sektörünün zorlu bir süreç geçirdiği biliniyor. Ancak Bitcoin ağında neden bu tür bir blok gecikmesinin yaşandığı henüz bilinmiyor. Öte yandan Pazartesi günü itibariyle ağda yaşanan bu durumun, Bitcoin fiyatına ciddi ve aşağı yönlü şekilde etki etmediği görülüyor. Lider kripto para birimi Bitcoin, son 24 saatte gelen yüzde 1,6’lık değer artışıyla 19 bin 476 dolarda işlem görüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.