Editörden SeçmelerKripto Rehber

Stokastik RSI Nedir? Nasıl Kullanılır?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Önemli göstergelerden biri olan Stokastik RSI göstergesinin ne olduğunu ve nasıl kullanılacağını görelim.

Stokastik RSI Nedir?

Stokastik RSI, 0 ile 100 arasında değer hesaplayan ve bunu bir çizgi olarak görüntüleyen bir osilatördür. Bu gösterge, piyasanın mevcut eğilimini belirlemeye yardımcı olur. Ve ayrıca bir varlığın aşırı alınıp satılmadığını gösterir. Adından da anlaşılacağı gibi, RSI’dan türetilen bir göstergedir. Bunun için bir göstergenin göstergesi olarak yorumlanabilir. Son 14 mumun en yüksek kapanış fiyatı ve en düşük kapanış fiyatının RSI’ya oranını yapar. Göstergenin RSI ve Bollinger Bantları onayından sonra kullanılması daha faydalı olacaktır. Diğer göstergelerden daha erken bildirilir.

Stokastik Rsi Nedir? Nasıl Kullanılır?

Stokastik RSI Nasıl Kullanılır?

Stokastik RSI göstergesinin limiti her zaman 0 ile 100 arasındadır. Genel olarak, 80’in üzerindeki herhangi bir şey aşırı alım bölgesi olarak yorumlanır ve 20’nin altındaki herhangi bir şey aşırı satım bölgesi olarak yorumlanır. Bu amaçla, pozisyona nereden girilip çıkılacağı değil, fiyatın nereye döneceğini belirlemek için gösterge kullanılır.

50 seviyesi, piyasanın yönü hakkında önemli bilgiler sağlayan göstergenin orta bandıdır. Örneğin, gösterge 50 seviyesinin üzerinde sabit kalırsa, yükseliş trendinin devam ettiğini gösterebilir. Aynı şekilde, 50 seviyesinin altına düşerse düşüş trendinin devamına işaret edebilir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.