Bitcoin Haberleri

Bitcoin ayı piyasasına rağmen 3. çeyrekte sildi süpürdü, sadece DXY’nin gerisinde kaldı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Lider kripto para birimi Bitcoin (BTC) ve kripto para piyasası genel olarak 2022 yılında oldukça verimsiz ve kötü bir dönem geçirdi. Ayı piyasası hakimiyetinde geçen bu süreçte Bitcoin, Kasım 2021’deki 69 bin dolarlık ATH seviyesinden yüzde 70’ten fazla uzaklaştı. Ancak her ne kadar Bitcoin bu bölgeden fazlasıyla uzak kalmış olsa da dolar endeksi (DXY) dışındaki tüm büyük ve önemli varlıkları bu yılın 3. çeyreğinde geride bırakmayı başardı. Kripto para piyasasındaki kötü gidişata benzer şekilde, küresel finans piyasalarında da uzun bir süredir olumsuz veriler öne çıkıyordu.

BITCOIN O VARLIKLARI GEÇMEYİ BAŞARDI

Bitcoin 1

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) parasal sıkılaştırma adımları, küresel jeopolitik gerilimler ve halihazırda yaşanan ekonomik kriz, Bitcoin gibi birçok önemli varlık grubunun da ciddi oranlarda düşmesine neden oldu. Ancak bu düşüşlere rağmen Bitcoin sağlam bir noktada durabildi ve büyük bir ralli başlatan DXY’nin dışında, 2022 yılının 3. çeyreğinde önemli varlıklardan çok daha iyi performans ortaya koydu. CoinGecko verilerine göre Bitcoin; ham petrol, Japon yeni, altın, 20 yıllık Hazine tahvili ETF’i ve DXY arasında bu çeyrekte sadece DXY’nin gerisinde kaldı.

“GÜVENLİ LİMAN” ALTINI DA SOLLADI

Dünya genelinde kriz dönemlerinin en başarılı varlığı olan ve “güvenli liman” olarak adlandırılan altın da olumsuz veriler karşısında yükseliş gösteremedi. Bitcoin de bu süreçte yükselişler sergileyemedi ancak yüksek volatiliteye sahip yapısına rağmen 20 bin dolar etrafında tutunmayı başardı.

Coinnewstr yatırım tavsiyesi vermez. Haberin içeriği bilgilendirme amaçlıdır ve yatırım tavsiyesi değildir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.