Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin Balinalarında Artış Görülüyor: BTC İçin Ne Anlama Geliyor?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasası, bu yıl hem bireysel hem de kurumsal yatırımcılardan büyük ilgi gördü. Bu anlamda Bitcoin balinalarının sayısının zaman zaman azalması tezat bir durum oluştursa da son zamanlarda bu sayıda artış gözlemleniyor. Önde gelen kripto analitik platformlarından Glassnode tarafından edinilen verilere göre en 1 BTC bulunan cüzdan sayısı son ayların en yüksek seviyesine gelmiş durumda.

Minimum 1 BTC Tutulan Cüzdan Sayısı Artmaya Devam Ediyor!

Glassnode, 811.000’den fazla Bitcoin adresinin 1’den fazla Bitcoin tuttuğunu altını çizdi. bu cüzdan sahiplerinin çoğu  2018’den beri dünyanın lider kripto parayı elinde tutuyor. Öyle ki dün Finance Magnates, uzun vadeli Bitcoin sahiplerinin dolaşımdaki BTC arzının %80’inden fazlasına sahip olduğunu bildirdi.

Bitcoin ağı, son birkaç hafta içinde karışık bir tablo sundu. Büyük adreslerden BTC birikimindeki son artışa karşın, BTC Medyan İşlem Hacmi 26 Eylül 2021’de 9 ayın en düşük seviyesi olan 514 dolara ulaştı. BTC’nin kârdaki toplam arz yüzdesi de son birkaç gün içinde keskin bir düşüş yaşadı.

Glassnode, haftalık zincir içi çözümleme raporunda kısa vadeli sahiplerin elindeki toplam BTC arzında keskin bir düşüş bulunduğunu altını çizdi. Önde gelen kripto borsalarındaki BTC arzı da son birkaç hafta içinde önemli seviyede düştü.

Bitcoin’in Fiyat Hareketleri

Dünyanın en değerli dijital varlığının fiyatı 2 hafta içinde 52.000 dolardan ortalama 40.000 dolara düşmüş olduğu için BTC, 7 Eylül 2021’den bu yana fazlaca büyük bir oynaklık gördü. İçeriğin kaleme alındığı esnasında, Bitcoin 800 milyar dolarlık bir piyasa değeri ile 42.429 dolar civarında alım satım işlemi görmeye devam ediyor. Ek olarak BTC’nin kripto piyasası hakimiyeti ortalama %42,5 seviyesinde bulunuyor.

Glassnode, Bitcoin‘in son oynaklığı ve ağ etkinliği hakkında şunları söyledi:

Bitcoin piyasası bu hafta volatil aşağı yönlü fiyat hareketi yaşadı, Pazartesi günü 47.328 dolardan açıldı ve 39.876 dolara düştü. Satış, düzenleyici kurumların sektör üstünde devam eden baskısı, hisse senedi piyasalarında satış, Çin borç piyasalarındaki sıkıntılı koşullar ve Çin’de bir başka BTC yasağı ile birlikte geliyor. Bu belirsizliğin yanı sıra,  hem El Salvador’un benimsenmesi hem de Twitter’ın Bitcoin Lightning Network uygulamasıyla ilgili coşku verici ve pozitif yönde haberlerle doluydu.” 

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.