Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin Balinalarında ki Hareketlenme BTC Fiyatına Yansır Mı?

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para ekosisteminde yüksek miktarda kripto varlıkları olan cüzdanlar balina olarak adlandırılıyor. Elde edilen sonraverilere bakıldığında Bitcoin (BTC) balinaları oldukça hareketli görünüyor. Son haftalarda ki hareketlenmeler daha önceki haftalara benzemeyen şekilde transferler yapılıyor. Üstelik güncel verilere göre bu transferler lider kripto para birimi Bitcoin’in 60.000 dolar olduğu günlerden fazla, peki bu hareketler, BTC fiyatına yansır mı? gelin birlikte inceleyelim…

Bitcoin Balina Hareketleri!

Yazım esnasında Bitcoin (BTC) %3 kayıplar 41.850 dolardan alıcı buluyor. Transferlerin 10 milyon dolar ve üstü olanlarının toplam değeri 10 milyar doları çoktan aştı.

Moskovski Capital‘in CIO’su Lex Moskovski şunları söylemiş oldu;

“Balinalar son günlerde oldukca fazla Bitcoin taşıyor. Bu transferlerin 10 milyon dolar üstünde olanları tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Fiyatın 55.000 ile 60.000 dolar içinde olduğu günlerde bile bu kadar aktarma yapılmıyordu”.

Huobi Bitcoin madencilik havuzu ortalama 4,2 milyar dolar değerinde 100.000 Bitcoin (BTC) taşıdı. Aralık 2017 sonunda Bitcoin (BTC) 20.000 dolar ile zirve yapmış ve madenciler ciddi oranda BTC taşımıştı. Huobi tarafınca meydana getirilen aktarma bu biçim şeyleri da geride bıraktı.

BTC Yükselir Mi?

Şimdilik küçük balinalar daha oldukça satış yapıyor. Cüzdan bakiyeleri yüksek olan yatırımcılar ise tam tersi bir pozisyon alıyor. Yani büyük balıklar yükseliş beklerken daha küçük cüzdanlar satışa akın ediyor. Kimin kazanacağını aylık kapanış mücadelesinde daha net görebiliriz.

En büyük sekizinci Bitcoin madenci havuzu Huobi tarafınca meydana getirilen transferler yatırımcıları endişelendiriyor. Eğer madenciler satışa daha fazla yönelir ve bu bakiyeler direkt olarak satış tahtasına yazılırsa Bitcoin (BTC) 40.000 dolar desteğini korumakta zorlanacaktır.

Bunun yanı sıra ABD tarafında stablecoin ve kripto para düzenlemeleri ciddi bir belirsizlikle kara bulut olarak yatırımcıların tepesine çökmüş durumda. Çin ise öfkeli açıklamalarına aralıksız devam ediyor. Şirketler üstündeki baskı net halde görülüyor ve çok sayıda kripto şirketi ülkeden hızla çekiliyor. Kriptoyla ilgisi olmayan sadece dolaylı olarak hizmet veren Alibaba şeklinde markalar kripto yasaklarına çoktan başladı. Yatırımcıların bugünlerde asla olmadığı kadar dikkatli olması gerekir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.