Bitcoin HaberleriEditörden Seçmeler

Bitcoin (BTC) Artış Sinyali Veriyor! İşte Önemli Metrikler!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Elde edilen son verilere göre Bitcoin fiyatında önemli göstergeler hala artış sinyali veriyor. Gelin bu göstergelere birlikte göz atalım.

Bitcoin (BTC) fiyatı Salı sabahı Asya işlemlerinin başlaması ile 11 Mayıs’tan bu yana en yüksek seviyelerine ulaştı ve 53.000 dolar sınırına dayandı. Bu hamle yardımıyla hem boğalar güç kazanmıştır hem de önder kripto para birimi 17 haftanın en yüksek seviyesine ulaşmış oldu.

Golden Cross Oluşumu

Analistlerin açıklamalarına nazaran Bitcoin grafiklerinde günlük dilimde bir golden cross oluşumu olabilir ya da bu grafikler bir iki gün içinde görülebilir. Golden cross oluşumu, süratli hareket eden bir averaj yavaş hareket eden bir ortalamanın üstünde çıktığında uzun vadeli bir artış beklentisinin oluşmasını sağlıyor.

Dolayısıyla mevcut grafiklerde 50 günlük hareketli averaj, 200 günlük hareketli ortalamanın üzerine çıktığında artış beklentilerinin yükseleceği düşünülüyor.

Bitcoin-Cointurk
Bitcoin-Cointurk

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Altcoin Yatırım Tavsiyeleri

Madenciler Kar Elde Ediyor

Zincir içi analitik sağlayıcı Glassnode, ivmeyi tekrardan yukarı doğru yönlendirenin kurumlar benzer şekilde göründüğünü ifade ediyor. Konuyla ilgili olarak ise “Yenilenen iyimserlik, pozitif fiyat hareketini takip ederken, zincir üstü işlem hacimleri, büyük, kurumsal ölçekli sermayenin hakimiyetinde devam eden gelişme gösteriyor.” ifadeleri kullanılıyor.

Haftalık zincir içi raporunda şirket, BTC madencilerinin hash oranındaki toparlanmanın ortasında bu hafta kar elde etmeye başladığını da belirtti. Çin kaynaklı madencilik göçünün Haziran ayında başlamasından bu yana hash oranının yarısından fazlası toparlandı.

Bunlara ek olarak madencilik geliri, Exahash başına averaj 380.000 dolar olan Temmuz 2019 seviyelerine geri döndü. Bazı madenciler, Bitcoin 50 bin dolar seviyesini geri kazanılmış olduğundan kar elde etmeye başladı. Bu gelirin bir kısmı donanım ve operasyon genişlemesine tekrardan tahsis edilecek olsa da bu durum hala bir yükseliş sinyali olarak değerlendiriliyor.

Bitcoin Yatırımcıları Satış Yapmıyor

Bitcoin fiyatında artışlar yaşanmasının beklenmesinin arkasındaki bir etken de Bitcoin HODL’larının satış yapmayı reddetmesi olarak değerlendiriliyor. Araştırma, bir yıldan daha eski kripto paralara haiz olan yatırımcıların, fiyatlar yükselse bile daha azca satış yapmış olduğu ve daha oldukça HODLing yapmış olduğu sonucuna vardı.

Bu yazıda yer edinen bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez. Yatırımcılar, kripto para birimlerinin yüksek volatilite ve dolaysıyla risk taşıdığının bilincinde olmalı, kendi araştırmaları doğrultusunda işlemlerini gerçekleştirmelidir.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.