Bitcoin HaberleriHaberler

Bitcoin (BTC), Değerini Katladı APPLE İle Yarışıyor!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para değerleri uzun zamandır herkes tarafından tartışılmaya devam etse de Infinite Market Cap verilerine göre lider kripto para birimi  Bitcoin, tüm dünyadaki en büyük 8. varlık konumunda içeriyor.

İlk 10 Değerli Varlıktan Biri Bitcoin

Infinite Market Cap (8MarketCap), altın ve gümüş benzer halde kıymetli metallerin, Apple ve Tesla benzer halde halka açık şirketlerin, QQQ ve Vanguard S&P 500 benzer halde ETF’lerin, ve Bitcoin ile Ethereum benzer halde kripto para birimlerinin piyasa kıymeti sıralamalarını paylaşıyor.

8MarketCap’e gore şu anda 11,1 trilyon dolar kıymeti ile altın dünyanın en kıymetli varlığı olarak karşımıza çıkıyor. Altını; 2,3 trilyon dolar ile Apple, 2,2 trilayon dolar ile Microsoft ve 1,9 trilyon dolar ile Saudi Aramco takip ediyor.

Kripto para birimlerinin lideri Bitcoin (BTC) ise bu listede 1,03 trilyon dolarlık kıymeti ile 8. sırada içeriyor. Bitcoin’in derhal üstünde 1,27 trilyon dolar ile gümüş yer alırken derhal altında da 930 milyar dolar ile Facebook içeriyor.

Marketcap

Bu sıralama bir tek tek bir sınıfta yer edinen varlıkları sıralamak yerine tüm dünyada her alandan varlığı değerlendirmeye almış olduğu için oldukça önemli. Ayrıca bu aşamada toplam kripto para piyasası değerinin 2,3 trilyon dolar bulunduğunu ve dolayısıyla sıralamada Apple ile baş başa oldukları ifade edilebilir.

Bitcoin Eleştirileri ve Gerçekler

Her ne kadar oldukca uzun süredir Bitcoin’in hakikaten kıymetli bir varlık olduğu ve devrimsel değişimler yaratacağı anlatılmaya çalışılsa da pek oldukca isim Bitcoin’in gerçek bir değeri olmadığını ve kullanım durumu bulunmadığını ifade ediyor.

Ancak yukarıdaki tabloya bakılmış olduğu süre insanların bu görüşler ile aynı görüşü savunmadıkları anlaşılıyor. Ayrıca bu aşamada şu anda Bitcoin kullanan ve Bitcoin’i benimseyen insan sayısının oldukca azca bulunduğunu da belirtmek gerekiyor. Bitcoin benimsenmesi arttıkça ve insanoğlu BTC’yi daha oldukça kullanmaya başladıkça lider kripto para biriminin bu listede daha da üst sıralara tırmanacağı düşünülüyor.

Ayrıca Tesla, Berkshire Hathaway, NVIDIA, JP Morgan Chase, Visa, Alibaba, Samsung, Walmart ve Bank of America benzer halde pek oldukca dev isim sıralamada Bitcoin’in altında kalıyor. Bunlara ek olarak piyasa hacmi bakımından en büyük 2. kripto para birimi olan Ethereum da (ETH) listede 19. sırada içeriyor.

Son dakika Kripto para gelişmelerinden anında haberdar olmak için  TwitterTelegram , İnstagram hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.