Haberler

Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Twitter bot sorununun nasıl çözüleceğini açıkladı!

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Tesla ve SpaceX CEO’su Elon Musk’ın satın alma girişimleri ile son dönemlerde sık sık gündeme gelen Twitter’daki “bot sorunu”, bu kez de Ethereum’un (ETH) kurucusu Vitalik Buterin’in yaptığı açıklamalarla birlikte gündeme geldi. Hatırlanacağı üzere Elon Musk, 44 milyar dolarlık satın alma anlaşmasından, Twitter’daki bot hesap sayılarının çok fazla olmasından dolayı vazgeçmişti. Her ne kadar Musk teklifini yeniden sunsa da Buterin’in açıklamalarıyla Twitter’daki bot sorunu yeniden gündem oldu. Buterin açıklamasında, Twitter’ın bot sorununu çözmek istediğini belirtti.

TWITTER BOT SORUNU YENİDEN GÜNDEMDE

Twitter Bot Problem

Kripto para borsası FTX’in CEO’su Sam Bankman-Fried, Twitter’ın bot probleminin çözülmesi için mesajların zincir üstünde yapılmasını tavsiye etti. Ünlü CEO, mesaj başına küçük miktarlarda bir gas fee’nin, bot hesaplarını engelleyebileceğini düşündüğünü belirtti. Bankman-Fried’ın açıklamalarına yanıt veren Buterin ise bu sorunla başa çıkmak için şartlı bir yanma mekanizması (burn mechanism) sunmayı tavsiye etti.

BUTERIN ÖNERİSİNİ SUNDU

Vitalik Buterin, Sam Bankman-Fried’a Twitter’da konuya ilişkin verdiği yanıtta, “Benim fikrime göre şartlı yanma mekanizması daha iyi. Alıcının sizi herhangi bir ücrette yakmaya zorlama hakkı olmalıdır. Ancak alıcı mesajınızdan memnunsa bunun hiçbir maliyeti olmamalıdır” ifadelerini dile getirdi. FTX CEO’su SBF, bu açıklamanın ardından Buterin’in önerisinin mantıklı olduğunu ifade etti. Hatırlanacağı üzere Ethereum ağındaki Merge güncellemesinden sonra Twitter, Vitalik Buterin’in taklidi olan spam hesaplarla adeta dolup taşmıştı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.