Haberler

EOS Ekibinden İflas Riskiyle Boğuşan Kripto Para Bankasına Yatırım

Bizi Google News'ten Takip Etmek İçin Abone Ol 

Kripto para piyasasında dikkat çeken altcoin projelerinden biri olan Eos (EOS) geliştiricileri, yatırım haberiyle gündeme geldi. Dünkü SEC tutanaklarına göre EOS altcoin projesinin arkasındaki şirket Block.One kurucusu Brendan Blumer, zor durumda olan bankaya yatırım yaptı. Blumer, iflas riskiyle karşı karşıya kalan Silvergate kripto para bankasının yüzde 9.3’ünü satın aldı. Block.One şirketi de yüzde 7.5 hissesini daha satın almasıyla dikkat çekti.

Silvergate’in En Büyük Hissedarı Oldu

Silvergate

SEC belgelerine göre Blumer, geçen hafta Silvergate kripto para bankasının 2.934.537 adet hissesini satın alırken, Block.One 2.363.186 hisse alımı yaptı. FactSet’in son istatistiklerine bakıldığında satın alma işlemi Blumer’i Silvergate platformunun en büyük hissedarı yaptı. Block.one, 2017 yılında Brendan Blumer ile Dan Larimer ortaklığında kurulmuştu. Blockchain şirketi 2018 yılında EOS.IO protokolünü geliştirdi ve EOS altcoini piyasaya sürdü.

FTX Krizi Kripto Şirketlerini Zorluyor

Dev kripto para borsası FTX’in iflası, kripto para sektöründe domine etkisi yarattı. Pek çok kripto para odaklı firmanın likidite krizi yüzünden iflas riskiyle boğuştuğu görülüyor. FTX borsasının Silvergate şirketinde en az 1 milyar dolar mevduatı olduğu biliniyor. Fakat kripto para bankası bunun tüm dijital varlık müşteri mevduatının yüzde 10’undan daha az olduğunu öne sürdü: “Mevduatlar artsa da azalsa da, oynaklığı destekleyecek likiditeye ve sermaye oranlarına sahip olduğumuzu söylemek yeterli.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

Sitemiz zaten tamamen ücretsizdir. Bizlere destek olmak için lütfen reklam engelleyici kapatın.